مشاهده گونه کمیاب "زرده بر" در تایباد
گونه کمیاب "زرده بر" برای چهارمین بار به صورت مستند توسط شهروندان تایبادی مشاهده و گزارش شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، رییس اداره حفاظت از محیط زیست تایباد با بیان اینکه وضعیت حفاظتی گونه
«زرده بر» در طبقه آسیبپذیر فهرست سرخ قرار دارد، افزود: این گونه دارای جثه کوچک، پوزه کوتاه، گوشهای نسبتا بلند با انتهای سفیدرنگ، پاهای کوتاه، دم بلند و پشمالو با انتهای تیره است و در اطراف چشمها نیز نوار قهوهای رنگی دیده میشود.
یوسف اربابی افزود: زردهبر یا پلنگ موش که به آن (ساری سوسار) نیز میگویند، پستاندار کوچکی از خانواده راسوسانان است که در زیستگاههای بیابانی، نیمهبیابانی، مناطق استپی، بوتهزارها و خارستانها زندگی میکند.
وی اظهار داشت: طعمههای این جانور، جوندگان مختلف همچون سنجاب زمینی، همستر، جربیل بزرگ، موش خانگی، به همراه انواع کوچکتر پرندگان، خرگوش صحرایی، مارمولکها، ماهیها، قورباغه، حلزون، حشرات و علفها است.
این مسئول بیان کرد: در صورت مشاهده هر گونه حیات وحش از نزدیک شدن به آن خودداری کنند و مراتب را سریعا به این اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.
لیست قرمز گونههای در معرض خطر سازمان جهانی حفاظت از منابع طبیعی (یا لیست دادههای سرخ) که در سال ۱۹۶۳ بوجود آمد، جامعترین لیست وضعیت نگهداری از منابع طبیعی گیاهی و جانوری است که بر روی ضوابط دقیقی برای ارزیابی خطر انقراض هزاران گونه و زیرگونه استوار شده و این ضوابط مربوط به همه گونهها در تمام مناطق دنیا است.
هدف از تدوین این لیست جلب توجه مردم، تصمیمگیران و همچنین اجتماعات بینالمللی به موضوع حفاظت از منابع طبیعی است تا از این طریق، از روند روبه رشد انقراض گونههای گیاهی و جانوری جلوگیری شود.
تایباد و باخرز در مجموع دارای ۴ منطقه شکار ممنوع با ۱۰۸ هزار هکتار وسعت با هدف حفظ زیستگاه و گونههای مهم حیات وحش و تحت مدیریت قرار گرفته است.
از گونهها جانوری شاخص تایباد و باخرز میتوان قوچ و میش وحشی، آهو، کفتار، گربه وحشی، پلنگ، گرگ و روباه، کبک، تیهو، باقرقره و انواع پرندگان شکاری و انواع پرندگان مهاجر از جمله درنا خاکستری را نام برد.