پخش زنده
امروز: -
دولت ترکیه در هفت ماه گذشته افزون بر ۵۹ هزار مهاجر غیر قانونی را اخراج کرده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ دولت ترکیه در هفت ماه گذشته افزون بر ۵۹ هزار مهاجر غیر قانونی را اخراج کرده است.
وزارت کشور ترکیه با انتشار گزارشی اعلام کرد در ۷ ماه نخست سالجاری میلادی ۵۹ هزار و ۴۰ مهاجر غیرقانونی از کشور اخراج شده اند.
بنا بر این گزارش که در تارنمای رسمی وزارت کشور ترکیه بازنشر شده، این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، ۱۳۶ درصد افزایش یافته است.
همچنین طی ۷ ماه نخست سالجاری میلادی از ورود غیرقانونی ۱۸۳ هزار و ۹۳۴ تبعه خارجی به ترکیه جلوگیری شده است.
بنا بر گزارش فوق، روند اخراج ۱۷ هزار و ۹۴۲ تبعه خارجی با ۹۳ ملیت مختلف از مراکز بازداشتی ادامه دارد.
در این گزارش آمده، ۶ هزار و ۹۴۵ نفر از این افراد تبعه افغانستان، ۴۵۱۱ نفر شهروند پاکستان و بقیه از اتباع ۹۱ کشور دیگر هستند.
گفتنی است میزبانی ترکیه از حدود ۵/۵ میلیون مهاجر که بیشترشان سوری و افغانی هستند این کشور را با چالشهای جدی روبرو کرده است.
این تصور که کنترل مهاجران از دست دولت خارج شده، اذهان عمومی را مشوش و فضای وحشت توآم با نفرت علیه مهاجران را بر این کشور حاکم کرده است.
دولت ترکیه هر چند از هزینههای میزبانی ازمهاجران خسته به نظر میرسد و به رغم آنکه بارها اعلام کرده که قصدی برای اخراج آنان ندارد، اما اخراج مهاجرانی که فاقد مدرک معتبر هستند نشان میدهد آنکارا دیگر تحمل بار این قشر را ندارد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اخیرآ اعلام کرده به پذیرایی از برادران و خواهران مهاجر (انصار) ادامه میدهیم و آنان را مجبور نمیکنیم به کشورشان برگردند، تا زمانیکه خودشان بخواهند.
منتقدین سیاست درهای باز حزب حاکم معتقدند، آنکارا بدلیل تعهداتش و در ازای دریافت کمکهای نقدی از اروپا ناچار است به میزبانی از مهاجران ادامه دهد، اما در عین حال پول حلال مشکلات مهاجران و رفع پیامدهای آن برای ترکیه نیست و دیر یا زود آنکارا باید با فراهم کردن زمینه بازگشت مهاجران به کشورشان از این مخمصه خلاص شود.
بعنوان مثال شهر کیلیس یکی از شهرهای هم مرز با سوریه است که تعداد سوریهای مقیم بیش از ساکنین بومی آن شده بطوریکه شهردار کیلیس در باره پیامدهای امنیتی و سیاسی این تغییر بافت جمعیتی هشدار داده است.
چالش مهاجران چه قانونی چه غیر قانونی اکنون در ترکیه به مهمترین تیتر اخبار و یک ابزار سیاسی برای احزاب تبدیل شده است.
روزی نیست که خبر دستگیری گروهی مهاجران غیرقانونی در نقاط مختلف ترکیه و یا غرق شدن قایقهای مهاجران در دریای اژه و ... شنیده نشود، خبرهای دستگیری باندهای تبهکاری خارجی و انتشار تصاویر بزهکاری آنان در فضای مجازی از بخشهای پربیننده شبکههای خبری است.
استفاده از معضل مهاجران بعنوان یک ابزار سیاسی، این روزها بیش از گذشته نمود پیدا کرده است.
در آخرین مورد، مناقشه لفظی اومیت اوزداغ رهبر حزب پیروزی با سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه بر سر مهاجران به عربده کشی جلوی ساختمان وزارت کشور ختم شد.
کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوریخواه خلق که بهمراه مرال آکشنر رهبر حزب نیک، بزرگترین ائتلاف و جبهه ضد اردوغان را به نام ائتلاف ملت تشکیل داده، روی مساله آوارگان تمرکز زیادی کرده و بارها گفته که به محض رسیدن به قدرت با ساز و دهل آوارگان سوری را به کشورشان باز میگرداند.
تمل کاراملااوغلو رهبر حزب سعادت نیز در انتقاد از سیاستهای مهاجرتی حزب حاکم، میگوید: ترکیه باید برای حل معضل مهاجران سوری و مشکلات امنیت مرزی با سوریه وارد مذاکره شود.
کاراملا اوغلو همچنین اردوغان را بدلیل میزبانی از اسحاق هرتزوک رئیس رژیم صهیونیستی مورد سرزنش قرار داده و میگوید:عجیب است، کار به جایی رسیده که دولت ما از رئیس رژیم صهیونیستی در آنکارا پذیرایی میکند، اما حاضر نیست با همسایه مان سوریه، پای میز مذاکره بنشیند
برخی کارشناسان هم اینگونه ارزیابی کرده اند که اردوغان میخواهد با اسد وارد مذاکره شود، اما روسیه و آمریکا مانع وی هستند.
در هر صورت چالش مهاجران، جامعه سیاسی و مردمی ترکیه را دو قطبی کرده، بطوریکه مردم و سیاستمدارانی که ده سال قبل به مهاجران نگاه ترحم آمیز داشتند، اکنون بدلیل مشکلات اقتصادی روز افزون دیگر نگاهشان به مهاجران مشابه سالهای گذشته نیست و به گفته کارشناسان نفرتشان بر شفقتشان میچربد
یک - سلیمان سویلو - وزیر کشور ترکیه
دو - تمل کاراملا اوغلو - رهبر حزب سعادت ترکیه
--------