پخش زنده
امروز: -
در اختتامیه همایش بین المللی عمان سامانی از ده عمان پژوه تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، اختتامیه همایش بینالمللی میرزا نوالله عمان سامانی شامگاه، ۱۳ مرداد با حضور نماینده، ولی فقیه در استان، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، مدیر رادیو فرهنگ و تعدادی از شاعران آیینی و عمانپژوهان داخل و خارج از کشور در شهرکرد برگزار شد.
عمان؛ شخصیتی حوزوی
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده، ولی فقیه در استان و امامجمعه شهرکرد در این مراسم با اشاره به اینکه عمان سامانی در بازروایی حماسه عاشورا شخصیتی بیبدیل و بینظیر بهشمار میرود، اظهار کرد: آنچه عمان سامانی به آن ورود کرده در سطح خود بینظیر است.
نکونام ادامه داد: عمان سامانی ظرفیت عظیمی بوده که ناشناخته است، زیرا این شخصیت حماسه عاشورا را به زیبایی ترسیم کرده، بنابراین باید غفلتهایی که در زمینه این ظرفیت عظیم وجود داشته، جبران شود که امید است این همایش آغازی برای جبران گذشته باشد.
نکونام گفت: مرحوم عمان که از شهر ادب و فرهنگ و چهرههای ادبی، اهل دانش و بینش یعنی سامان بوده از چند اصالت برخوردار است که باید مورد توجه و پژوهش قرار گیرد.
امامجمعه شهرکرد ادامه داد: عمان شخصیتی حوزوی است، یعنی پس از تحصیلات اولیه مکتبخانه برای ادامه تحصیل وارد حوزه علمیه اصفهان شد که در آنجا به موقعیتهای علمی قابل تأمل دست یافت تا جایی که به تدریس لمعه مشغول میشود، به این ترتیب عمده دستاوردهای ملکوتی علوم اهلبیت بر جان و دل این حکیم نشسته و نورانیت از دل و جان او تراوش میکند.
اصالتهای شخصیت عمان سامانی
وی اصالت خانوادگی را از جمله اصالتهای برجسته عمان سامانی برشمرد و تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد این عارف در خانوادهای اصیل و محب اهلبیت (ع) رشد کرده است. اهمیت مسئله خانواده در اینجاست که امروز دشمنان نه تنها در مقام مخدوش کردن بلکه از میان بردن ارکان خانوادهاند، امروز حیوانات جایگزین فرزند شده و ازدواج و فرزندآوری را مخدوش کرده است که این خطر جدی باعث خواهد شد تا جامعه از وجود عمانها محروم شود.
نماینده، ولی فقیه در استان اصالت ایمانی، معرفت توحیدی و اخروی، ولایی و اهلبیتی بودن، تلاش برای خوش عاقبتی را از دیگر اصالتهای عمان سامانی برشمرد و گفت: نگاه تحسین برانگیز این شخصیت، قابلیت الگوبرداری دارد.
لزوم شناسایی و حمایت از مفاخر استانی
در ادامه محسن حسین میرزایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: نکوداشت عمان سامانی شاعر گرانقدر، نکوداشت فرهنگ عاشورایی است، عمان را به عاشورایی بودن و حسینی بودن میشناسیم.
حسینمیرزایی افزود: برای زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورا، یاد این شاعر گرانقدر را باید گرامی بداریم، نکوداشت عمان سامانی یادآور این است که مردم ایران اسلامی و استان حسینی و عاشورایی هستند.
وی با تأکید بر اینکه آئین نکوداشت عمان سامانی یکی از مهمترین برنامههای فرهنگی و ادبی در چهارمحال و بختیاری محسوب میشود، بیان کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص این شاعر، افتخار بزرگی برای مردم استان و فرهنگ دوستان است، باید برگزاری این همایش در استان با تشکیل یک دبیرخانه بهصورت دائمی شود.
حسینمیرزایی بیان کرد: شاعران آئینی بسیاری همانند عمان سامانی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که با شناسایی این شاعران و فرهنگ دوستان باید برای حمایت از آنها تلاش کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با اشاره به انعقاد تفاهمنامههای متعدد برای پژوهشهای علمی و فرهنگی در خصوص شاعر گرانقدر عمان سامانی، گفت: باید در اجرای این تفاهمنامهها تلاش کرد تا عمان سامانی را به نسل جدید بشناسانیم.
شکلگیری دبیرخانه دائمی عمان سامانی در دانشگاه شهرکرد
در ادامه یاسر پیرعلی، سرپرست دانشگاه شهرکرد گفت: تاکنون در حوزه علوم انسانی کار فاخری صورت نگرفته بود که این همایش مقدمهای برای این امر بود؛ امید است بتوان دانشجویانی از کشورهای اسلامی جذب کنیم و این فرایند را ادامه دهیم.
به گفته وی، در کنار این همایش، مذاکرات خوبی صورت گرفت، به طوریکه قرار است ترجمه عربی گنجینةالاسرار عمان سامانی آغاز و پس از چاپ در نجف اشرف و بر سر مقبره این شاعر فقید از آن رونمایی شود.
سرپرست دانشگاه شهرکرد ادامه داد: با کمک انجمن مفاخر ایران برای شناسایی مفاخر و چهرههای برجسته همکاریهای لازم انجام خواهد شد، همچنین طی رایزنیهای صورت گرفته، ظرفیت لازم برای جذب دانشجویان کشورهای خارجی از جمله هند و پاکستان در دانشگاه شهرکرد فراهم میشود.
وی تأکید کرد: باید دبیرخانه دائمی عمان سامانی شکل گیرد، زیرا پرداختن به مفاخر و الگوسازی از آنها جزو وظایف ذاتی دانشگاه بوده تا جریانسازی فرهنگی در سطح استان شکل بگیرد.
در این آیین، با حضور رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و تعدادی از مسئولان استانی، از محمدعلی آذرشب، ملکمحمد مسعودی، همایون علیدوستی، مسعود نمازی بروجردی، مهرپویا صفار، محمدتقی گنجعلی، جمشید مردانی، یاسر پیرعلی، یوسف افشارنیا، شاه منصور شاه میرزا خواجه اف، رضا ریاحی و عباس قنبری عدیوی اساتید برتر عمانپژوهی و دستاندرکاران با اهدای تندیس عمانپژوهی تجلیل شد.
همچنین، از تابلوفرش بیانات مقام معظم رهبری در وصف سامان و عمان سامانی رونمایی شد.