پخش زنده
امروز: -
پوکی استخوان یا استئوپروز یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ متخصصان تغذیه مصرف ویتامینها و مواد معدنی مانند کلسیم، ویتامین دی، پروتئین و دیگر مواد را توصیه میکنند
مواد مغذی انتخابی
کلسیم
این ماده معدنی جز مهمی از بافت استخوانی است.
ویتامین دی
این ویتامین همراه همیشگی کلسیم بدن شما محسوب میشود. بدون ویتامین دی کافی، بدن نمیتواند کلسیم را به خوبی جذب کند.
پروتئین
بدن برای حفظ و سالم نگه داشتن بافتهای خود از جمله بافت ماهیچهای به پروتئین نیاز دارد و مصرف کم پروتئین با افزایش خطر شکستگی لگن مرتبط است.
ویتامین ث
ویتامین ث برای افزایش تراکم مواد معدنی استخوان پس از یائسگی بسیار مفید است. بخش قابل توجهی از ویتامین ث مورد نیاز بدن را میتوان از میوهها و سبزیجات تازه دریافت کرد.
منیزیم
این ماده معدنی در ساخت استخوانهای قوی نقش مهمی دارد. با این حال توانایی بدن در راستای جذب منیزیم با افزایش سن کاهش مییابد. مصرف انواع غذاهای سالم میتواند به شما کمک کند تا روزانه مقادیر کافی از منیزیم را دریافت کنید.
روی
بدن از روی برای کمک به قوی ماندن استخوانها استفاده میکند. از این رو مصرف کم روی با سلامت ضعیف استخوانها همراه خواهد بود.
غذاهایی که باید محدود شوند یا از مصرف آنها اجتناب کرد
- غذاهای پر نمک
مصرف بیش از حد نمک باعث میشود بدن کلسیم آزاد کند که برای استخوان بسیار مضر است. غذاهای حاوی سدیم بالا (آنهایی که حاوی بیش از ۲۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه سدیم هستند) را محدود کنید.
لوبیا /حبوبات
در حالی که لوبیا دارای یک سری مزایای اثبات شده برای مبتلایان به پوکی استخوان است، اما مقادیر بالایی از فیتاتها در خود جای میدهد. این ترکیبات بر توانایی بدن برای جذب کلسیم تاثیر میگذارند.
برای کاهش میزان فیتاتهای موجود در لوبیا ابتدا باید آن را به مدت ۲ تا ۳ ساعت قبل از پخت در آب خیس کرده، سپس لوبیاها را آبکش و آب تازه را برای پخت اضافه کنید.
سبوس گندم
سبوس گندم نه تنها حاوی سطوح بالایی از فیتات است که مانع جذب کلسیم میشود، بلکه سبوس گندم ۱۰۰ درصد تنها غذایی است که به نظر میرسد جذب کلسیم را در سایر غذاهایی که همزمان خورده میشوند هم کاهش میدهد.
ویتامین A اضافی
ویتامین A برای سلامت استخوان ضروری است، اما مصرف بیش از حد این ماده مغذی با اثرات نامطلوب همراه است.
افرادی که روزانه هم مولتی ویتامین و هم مکمل روغن کبد ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین A مصرف میکنند، ممکن است در معرض خطر اثرات نامطلوب سلامتی ناشی از مصرف بیش از حد ویتامین A باشند.
کافئین
مصرف کافئین میتواند جذب کلسیم را کاهش داده و منجر به از دست رفت توده استخوانی شود. نوشیدنیهایی مانند قهوه، چای، نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای انرژی زا همگی حاوی مقادیر متفاوتی کافئین هستندکه بایددر مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.