باغستان سنتی قزوین نیازمند ردیف ملی
استاندار قزوین گفت: باغستان سنتی قزوین برای صیانت و احیا به شکل مطلوب نیازمند یک ردیف ملی است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، محمد مهدی اعلایی در نشست فعالان میراث فرهنگی قزوین با وزیر میراث فرهنگی،
گردشگری و صنایع دستی افزود: گردشگری و میراث فرهنگی یکی از مزیتهای رقابتی و از اولویتهای استان قزوین است.
وی اظهار داشت: نگاه وزارت میراث فرهنگی به مسایل استان قزوین با توجه به ظرفیتهای این استان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری باید ویژه و پررنگتر باشد.
استاندار قزوین گفت: اگر فرض کنیم این حجم از ظرفیتهای میراث فرهنگی در قزوین وجود نداشت، همین که در ایام عادی ۸۰۰ هزار تردد و در مناسبتها یک و نیم میلیون تردد از مسیرهای قزوین عبور میکنند خودش یک فرصت بسیار کم نظیر برای جذب گردشگر است که کمتر به آن توجه شده است.
وی در ادامه گفت: خیلی از عقب ماندگیهای قزوین از جمله در بخش گردشگری ساختاری بوده و به تقسیم بندیهای جغرافیایی بازمی گردد.
وی اظهار داشت: اولین شهری که در کشور فرودگاه داشته قزوین بوده، اما اکنون تنها استانی است که فرودگاه مسافربری ندارد.
استاندار قزوین گفت: اولین هتل مدرن ایران و گراند هتل در قزوین وجود داشته، اما اکنون این شهر از داشتن یک هتل پنج ستاره محروم است.
استاندار قزوین در ادامه گفت: سند تحول مردمی دولت تاکید دارد که باید یک چرخش تحول آفرینی داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: یک دستور بر زمین مانده مقام معظم رهبری در قزوین وجود دارد که آن احیای دشت قزوین است و باغستان سنتی قزین نیز جزیی از آن است.
اعلایی همچنین گفت: ما به دنبال مناسبت سازی و استفاده از این فرصت برای جذب گردشگر هستیم که امسال این کار را در خصوص آیین پنجاه بدر قزوین انجام دادیم.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد جمعیت کشور با قزوین کمتر از ۴۰۰ کیلومتر فاصله دارند وونزدیکی این استان به تهران فرصت بسیار خوبی برای جذب گرشگر است، گفت: اگر به قزوین توجه کنیم میتواند موجب تحول در گردشگری کشر شود.
اعلایی از وزیر میراث فرهنگی خواست تا به عنوان یک چهره ملی و محبوب به شناساندن ظرفیتهای گردشگری و میراث فرهنگی قزین کمک کند.
منفرد رییس انجمن صنایع دستی استان هم گفت: باتوجه به بحرانهای اخیر و مشکلات اقتصادی، صنایع دستی به صورت کانتینری به کشور چین صادرات میشود.
وی افزود: حدود یک ماه درگیر گرفتن مجوز هستیم و گمرک خروج مس را دچار مشکل کرده است.
رییس انجمن صنایع دستی اضافه کرد: با سفارتخانههایی که همفرهنگ هستیم قراردادی بسته شود تا صنایع دستی کشورمان به آنها صادر شود و نمایشگاه در کشورهای مقصد تسهیل شود.
منفرد افزود: بیمه هنرمندان یکی از مهمترین دغدغههای هنرمندان عرصه صنایع دستی است که درخواست داریم پیگیری شود.
صباغی شهردارقزوین هم گفت:باتوجه به اعتقادی که برای حفظ باغستان داریم حدود پنج برابر باغستان، باغ مدرن در قزوین داریم، اما در رابطه با میراث و آثار تاریخی سومدیریت داریم.
صباغی افزود: اگر باغستان میراث است مثل باغهای مدرن باید در اختیار مردم قرار گیرد. مشکلات حمل و نقل داریم و برخی اوقات ایجاب میکند که ورود کنیم.
شهردار قزوین گفت: ۱۴ میلیارد و هشتصد میلیارد تومان برای باغستان هزینه کرده ایم.
وی اضافه کرد: باید سومدیریتهای میراثی حذف شود و به صورت مدرن جلو رویم.
شهردار قزوین گفت: در بافت فرسوده چندین اثر تاریخی وجود دارد، اما متاسفانه نه رسیدگی و نه مرمت میشود و نه اجازه میدهند که ورود کنیم.
صباغی افزود: نصف آثار احیا شده است، ولی در نصف دیگر سومدیریت وجود دارد.
وی اضافه کرد: ۷۶ درصد از پروژه خیابان انصاری انجام شده، اما بابت یک مدرسه پروژه معلق مانده است.
شهردار قزوین گفت: به نام میراث نباید در مقابل توسعه شهری بایستیم، همه اقدامات به تهران محول نشود و میتوان در استان راهکارهایی ارایه داد.
سیاهکلی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم گفت: در باب باغستان، حفظ و اقتصادی بودن و امنیت آن همه اتفاق نظر دارند، ولی در روش اشکال داریم که آن هم برعهده وزارت میراث فرهنگی ست.
وی افزود: باید نیاز باغدار را پاسخ دهیم و فقط با گذاشتن اسم میراث بر آن نمیتوانیم آن را حفظ کنیم.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: بناهای فرسوده باید اجازه ساخت و ساز داشته باشند و بناهای تاریخی حفظ شود.
سیاهکلی افزود: بناهای زیر صدسال را که فاخر نیستند چرا باید حفظ کنیم؟ در بازار قزوین یک سقف حلبی داریم که آیا واقعا میراث است؟ میراث اجازه بازسازی نمیدهد و خودش هم رسیدگی نمیکند.
محمدبیگی دیگر نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم گفت: بناهایی مثل گراندهتل و دولتخانه در دوره اخیر بروی علاقهمندان گشوده شده است.
وی افزود: باید ردیف ملی در بودجه برای مرمت بنای چهارانبیا تعیین شود.
محمدبیگی گفت: محله بلاغی را هم میشود با ارائه راهکاری هم آثار تاریخی آن را حفظ و هم مشکل توسعه شهری را رفع کرد.
وی اضافه کرد: درب کوشک را ببینید که چه بلایی سر آن آمده است. بارها خواستیم بنای بتنی در کنار آن ایجاد نشود متاسفانه به نتیجهای نرسید.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: علیرغم اینکه آبگرمهای ویژهای داریم، اما موردتوجه واقع نشده است، قلعههای تاریخی رها شده اند و در حال تخریب هستند. دریاچه اوان سه ماه است که تعطیل است و علت آن چیست؟
محمد بیگی افزود: نیاز به بازارچه شهری و روستایی برای حمایت از زنان هنرمند صنایع دستی داریم.