پخش زنده
امروز: -
وزیر اقتصاد اظهار امیدواری کرد که با قراردادهایی که با شرکتهای بیمهای منعقد میشود و تخصیص منابع در آینده، صندوقی قوی برای جبران خسارات مردم در حوادث طبیعی احتمالی داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، وزیر اقتصاد و دارایی اعلام کرد: بعد از بازدید رئیس جمهور از مناطق سیل زده، در یکی از جلسات هیات دولت به شکل بسیار جدی درباره روشهای جبران خسارات وارد شده، بحث و گفتگو شد.
سید احسان خاندوزی با اشاره به اینکه باید دو دسته تدابیر اتخاذ میشد، اضافه کرد: دسته اول تدابیر کوتاه مدتی است که باید به شکل فوریتی در این مناطق پیگیری شود و دسته دوم چاره جویی بنیادی درباره خسارت از دست رفتن منازل مسکونی است که هزینه بسیار بزرگی برای مردم مناطق سیل زده و سایر حوادث طبیعی به همراه داشته است.
وزیر اقتصاد گفت: تدابیر دسته اول با محوریت وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران در حال انجام است و در تدابیر دسته دوم با توجه به تکلیف قانون درباره ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی از سال گذشته، مقرر شد از ظرفیت این صندوق و همه بخشهای بیمهای کشور برای کمک به دولت در جبران خسارات وارد شده استفاده شود.
خاندوزی با اشاره به بازدیدی که از مناطق سیل زده اخیر داشته است، اعلام کرد: امروز دولت مصوب کرد که ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان در نظر گرفته شود که بعد از اجرای آن به سرعت با قراردادی که با شرکتهای بیمهای منعقد میشود و تخصیصی که برای آسیب دیدگان صورت خواهد گرفت امیدواریم صندوقی قوی برای جبران خسارات مردم در حوادث احتمالی آینده داشته باشیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا تعهدات این صندوق مربوط به خسارات گذشته هم میشود یا صرفا مربوط به خسارات آینده است، تاکید کرد: این صندوق از سال گذشته ایجاد شده و منابع صندوق بسیار کم بوده است و همان منابع اندک را هم طی یکی دو ماه گذشته برای زلزلهای که در هرمزگان رخ داد و جبران خسارات ۲۰۰-۳۰۰ واحد مسکونی آنجا در نظر گرفتیم که قرارداد آن معنقد شده و تخصیص آن طی روزهای آینده انجام خواهد شد.
وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به اینکه مردم برای بهرهگیری از منابع این صندوق چطور باید اقدام کنند؟ هم توضیح داد: بر مبنای تکلیف مجلس شورای اسلامی در قانون مصوب، این بیمه باید نوعی بیمه همگانی و الزامی و فراگیر باشد و بر همین اساس منابع بین دولت و مردم به شکل مشارکتی تامین میشود به این شکل که بخش عمده آن را دولت هر ساله در بودجه در نظر میگیرد و درصدی هم بر عهده مردم خواهد بود که مثلا در بودجه ۱۴۰۰، ده درصد سهم مردم در نظر گرفته شده است و مسئولیت دریافت آن هم بر عهده توانیر و در قبوض صادر شده برق است و مردم نیازی به مراجعه به شرکتهای بیمه ندارند؛ فقط هرچقدر در شهرستان محل سکونتشان مبالغ مندرج در قبوض که به این صدوق مربوط است جمع آوری شود با سرعت بیشتری میتوانند از منابع صندوق برای آن منطقه استفاده کنند.
خاندوزی در ادامه درباره اینکه اگر افرادی از بیمههای دیگر، بیمه حوادث و ... را داشته باشند، آیا امکان استفاده از هر دو بیمه را هم خواهند داشت یا خیر، گفت: صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، چون یک بیمه پایه است مقرر شده که بیش از تعهد این صندوق، خسارت دیدگان از بیمههای مکمل با سطح بالاتری از جبران هم بتوانند استفاده کنند.