پخش زنده
امروز: -
طرح دانش بنیان و مولدسازی و تکثیر مصنوعی ماهی سی باس دریایی آسیایی در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، طرح دانش بنیان مولد سازی و تکثیر مصنوعی ماهی سی باس دریایی آسیایی با حضور سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره) رونمایی شد.
خیام نکویی در این مراسم با اشاره به شعار سال که به دستور مقام معظم رهبری «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامیده شده است، گفت: برنامههایی برای ارتقای ضریب امنیت غذایی در کشور در سطح وزارت در نظر گرفته شده که یکی از آنها تولید مواد پروتئینی به ویژه ماهی است.
این مقام مسئول افزود: وابستگی به واردات بچه ماهی هم ارز بیشتری را از کشور خارج میکند و هم ظرفیت تولید را در کشور پایین میآورد.
این معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در این ایستگاه صورت گرفته دستیابی به بیوتکنیک بچه ماهی سی باس آسیایی که یکی از گونههای فراگیر است که هم در شرق اقیانوس هند و هم در غرب اقیانوس آرام در گسترشی هم به وسعت خلیج فارس و هم آسیا و اقیانوسیه است.
وی اضافه کرد: ظرفیت تولید این نمونه هم میتواند ظرفیت بسیار خوبی برای بخش خصوصی کشور ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: سهم ۱۲ درصدی خوزستان در تولید محصولات شیلاتی کشور
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: یکی از معضلاتی که اکنون وجود دارد این است که این دانش را به بخش خصوصی وارد کنیم تا در تولید ماهی سی باس آسیایی خودکفا شویم.
خیام نکویی با بیان اینکه طرح امروز حاصل پنج سال تحقیقات و پژوهش در این ایستگاه تحقیقاتی است، افزود: تولید مولدهای سی باس آسیایی و قابلیت انتقال آن حداقل به هشت شرکت بخش خصوصی که هر یک از آنها بتواند سالانه دو میلیون قطعه بچه ماهی تولید کند و بیش از ۱۰ هزار تن به ظرفیت تولید پروتئین کشور افزوده کند، وجود دارد.
این مقام مسئول تاکید کرد: ماهی سی باس هم در آبهای شور، هم آبهای شیرین و هم آبهای لب شور قابلیت تولید دارد در حالی که در تکثیر سایر ماهیان این محدودیت وجود دارد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: برای به اشتراک گذاشتن این دانش فنی با بخش خصوصی اعلام آمادگی میکنیم تا یک گام مهم در راستای تامین امنیت غذایی با استفاده از مواد پروتئینی ماهی انجام دهیم.