پخش زنده
امروز: -
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از ابتدای امسال تا پایان تیر ۱۵۳ هکتار از عرصه های طبیعی استان طی ۲۳ فقره درگیر آتش سوزی شده است.
بهزاد شریفیپور در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما مرکز کردستان، اظهار داشت: در مدت مشابه سال گذشته ۱۱۵ فقره حریق روی داد که طی آن هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی منابع طبیعی را درگیر آتش سوزی کرد.
وی با بیان اینکه هیچ موردی از آتش سوزی را در جنگلهای دست کاشت استان شاهد نبودیم، افزود: نمونه عینی و دست آور ملموس اقدامات آگاهی بخشی و اطلاع رسانی را دربخش آتش سوزی جنگلها ومراتع استان را در کاهش ۸۰ درصدی تعداد و ۹۱ درصدی مساحت آتش سوزی می شود بیان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، یکی از مهمترین اقدامات در زمینه توسعه جنگلکاری را اجرای طرح زراعت چوب اعلام کرد و افزود: از سال ۱۳۹۹ یک میلیون اصله نهال صنوبر در بین بهره برداران توزیع شده و به ثمر نشستن این طرح سه سال طول میکشد و مجریان این طرح بعد از این مدت میتوانند شاهد سودآوری باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به همکاری مطلوب انجمنهای مردم نهاد و همیاران طبیعت در مناطق جنگلی برای اطفای حریق اشاره کرد و گفت: جلب همکاری دهیاران، فرهنگسازی با استفاده از چهرههای فرهنگی و تاثیرگذار استان و برگزاری دورههای ترویجی و آموزشی از جمله برنامههای اداره کل منابع طبیعی در این راستا است.
وی اضافه کرد: اجرای طرحهای منابع طبیعی علاوه بر کارکردهای زیست محیطی، برای منابع آبی استان هم مهم است و در صورت خدشه به این عرصهها باید منتظر صدمههای شدید به منابع آبی هم باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: بازتاب برگزاری موفق نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه در کشور فراتر از این بوده و برنامه ریزان کشوری مصمم به تداووم برگزاری جشنواره در استان و در گام دیگر برگزاری جشنواره منطقهای و نیز ملی شده اند.
وی اضافه کرد: در این راستا سنندج به عنوان دبیر خانه دائمی جشنوارههای منابع طبیعی و رسانه پیشنهاد و فراخوان دومین دوره برگزاری جشنواره منابع طبیعی و رسانه استان نیز ابتدای تیر ماه امسال منتشر شده است.
شریفی پور گفت: در دو سال متوالی (سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰) اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با عملکرد بی نظیر همکاران پر تلاش خود در میان ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رتبه برتر را به خود اختصاص دادند.
وی اضافه کرد: این عملکرد در مجموع شامل اقداماتی نظیر تثبیت مالکیت و حدنگاری اراضی ملی، ارتقای پوشش حفاظتی، اقدامات آموزشی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و اجرای پروژههای منابع طبیعی و آبخیزداری بوده است.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان نیز ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان خواسته است گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ گزارش دهند و به محض رویت حریق در اراضی جنگلی و مرتعی ضمن تماس با سامانه ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی؛ تا رسیدن تیمهای ویژه اطفاء حریق بع علت بعد مسافت با رعایت تمام جوانب ایمنی از گسترش حریق جلو گیری کنند.