پخش زنده
امروز: -
ربات جراح MIRA که میتواند دستیار پزشک باشد یا بهصورت از راه دور از روی زمین کنترل شود، قرار است به ایستگاه فضایی بینالمللی برود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، فرقی نمیکند که فضانوردان چقدر از نظر روحی و جسمی آماده باشند، چون در هر صورت از نظر فیزیکی محدودیتهایی دارند و در طول زمان با مشکلات پزشکی روبرو میشوند. از این رو، قرار است رباتی برای جراحی به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده شود تا علاوه بر حل مشکلات فضانوردان این مرکز علمی، شرایط درمانهای رباتیک در سفرهای فضایی دیگر نیز آزمایش شود.
محققان دانشگاه نبراسکا-لینکلن میگویند: اختراع آنها یک ربات جراحی کوچک به نام MIRA است که در سال ۲۰۲۴ برای آزمایش در جاذبه صفر به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده خواهد شد. این گروه امیدوار است که MIRA در نهایت بتواند همراه فضانوردان در سفر به مریخ و دیگر نقاط دوردست فضا حضور داشته باشد.
«شین فریتور»، استاد مهندسی دانشگاه نبراسکا-لینکلن میگوید: «با سفرهای بیشتر و عمیقتر به فضا، افراد احتمالا یک روز به جراحی نیاز پیدا میکنند. ما داریم روی حل این مشکل کار میکنیم.» ربات MIRA با وزن ۹۰۰ گرم اساسا شبیه یک عصای سفید با دو بازوی کوچک است. روی هر کدام از این بازوها دو ابزار فلزی قرار دارد.
این محصول پس از حدود ۲۰ سال توسعه به وجود آمده است. شرکت Virtual Incision که MIRA را ساخته، از زمان تاسیس در سال ۲۰۰۶ تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. ناسا هم بتازگی ۱۰۰ هزار دلار به این شرکت کمک مالی کرده است تا این دستگاه برای سفر به ایستگاه فضایی در سال ۲۰۲۴ آماده شود.
بر اساس بیانیهای که منتشر شده، MIRA تاکنون در انجام چند جراحی با موفقیت به پزشکان کمک کرده است. اگر این ربات بتواند در فضا درست عمل کند، یک جراح در ایستگاه فضایی میتواند با کمک آن عملهای نه چندان پیچیده را انجام دهد. استفاده از MIRA از آن جهت اهمیت دارد که در ایستگاه فضایی نیرو، زمان و ابزارهای کمی وجود دارد.
بهعلاوه، گروه سازنده میگوید این فناوری میتواند به جراحان روی زمین اجازه دهد تا بهصورت از راه دور بیماران ایستگاه فضایی را عمل کنند. Virtual Incision بهطور آزمایشی از مرکز فضایی جانسون در هیوستون، MIRA را از فاصله ۱۴۵۰ کیلومتری در دانشگاه نبراسکا امتحان کرده و در انجام این آزمایش موفق بوده است.