پخش زنده
امروز: -
پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان و افزایش قیمت خرید را میتوان از عوامل مهم افزایش خرید تضمینی گندم در استان همدان دانست.
کشاورزان از اقدام دولت در تعیین نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم رضایت دارند. با تعیین نرخ مناسب، انتظار میرود گندمهای تولید شده که سالهای گذشته به سمت نهادههای دامی و قاچاق میرفت امسال توسط دولت خریداری شود تا به خود اتکایی در این خصوص برسیم.
به این ترتیب به نظر میرسد مهمترین دلیل دولت برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، تشویق کشاورزان در جهت افزایش تولید، خودکفایی در تولید گندم با توجه به مشکلات بازارهای جهانی و جلوگیری از قاچاق این کالا بوده است که در راستای حمایت از کشاورزان، فعالیت بیشتر آنها در تأمین امنیت غذایی و در کل پایداری امنیت غذایی کشور، این اقدام انجامشده است.
چهبسا قیمت اعلام شده برای کشاورزان این امنیت را به وجود میآورد که تلاش خود را برای سال آینده بیشتر کنند و به عبارتی دغدغهای از لحاظ فروش تولیدات خود نداشته باشند.
در میان عدهای هم این حمایتها را ناکافی دانسته و معتقدند که هزینههای تهیه کود، سم و نگهداری محصول برای تولید گندم بیشتر است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان در گفتگو با خبر همدان گفت: از ابتدای تیر تا هفتم مرداد ۲۷۳ هزار و ۸۰۶ تن گندم مازاد کشاورزان همدانی به ارزش ۳۱ هزار میلیارد و ۷۲۶ میلیون ریال توسط مراکز خرید تضمینی گندم استان خریداری شده است و تاکنون ۱۶ هزار میلیارد و ۲۹ میلیون ریال معادل ۵۱ درصد از مطالبات کشاورزان استان پرداخت شده است.
مسعود بکایی امبلغ در صف پرداخت مابقی مطالبات را ۱۵ هزار میلیارد و ۶۹۷ میلیون ریال برشمرد و افزود: از ۲۷۳ هزار و ۸۰۶ تن گندم مازاد خرید تضمینی سطح استان، مقدار خرید گندم به تفکیک توسط مراکز دولتی ۱۳هزار و ۵۰۵تن، خرید گندم توسط سیلوهای بخش خصوصی ۱۲۹ هزار و ۹۵۳ تن، توسط مباشر (تعاونیهای روستایی) ۱۱۲ هزار ۸۰۲ تن و توسط کارخانجات آرد ۱۷هزار و ۵۴۸ تن بوده است.
وی با بیان اینکه شهرستان رزن با تحویل ۸۰ هزار و ۷۴۰ تن گندم بیشترین و شهرستان فامنین با ۳۳۵۲ تن گندم کمترین و پایینترین گندم تحویلی به مراکز خرید تضمینی گندم را تا هفتم مردادماه داشته است، تصریح کرد: یکم تیرماه تا هفتم مردادماه علاوه بر شهرستانهای رزن و فامنین، شهرستانهای همدان ۱۲ هزار و ۱۹ تن، ملایر ۱۰ هزار و ۴۳۰ تن، نهاوند ۶۰ هزار و ۴۳۷ تن، تویسرکان ۱۰ هزار و ۵۱۶ تن، کبودراهنگ ۴۴ هزار و ۹۳ تن، بهار ۸۹۹۶ تن و اسدآباد ۴۳ هزار و ۲۲۲ تن به تفکیک دارای تحویل گندم مازاد توسط کشاورزان به مراکز خرید تضمینی گندم بودهاند.
بکایی میزان خرید تضمینی گندم سطح استان در هفتم مردادماه را ۵۹۲۰ تن برشمرد و گفت: سال گذشته مراکز خرید تضمینی سطح استان همدان ۱۹۹ هزار و ۳۵۱ تن گندم مازاد از کشاورزان گندمکار استان خریداری کردند.
وی افزود: مقدار خرید تضمینی گندم سطح استان در هفتم مردادماه سال گذشته ۱۷۷هزار و ۸۶ تن بوده که در حال حاضر میزان خرید گندم تضمینی استان از آغاز فعالیت مراکز در یکم تیرماه تا هفتم مردادماه به نسبت مشابه سال قبل با مقدار ۹۶ هزار و ۷۲۱ تن اختلاف معادل ۵۵ درصد در مقایسه به سال گذشته از افزایش خرید برخوردار است.
بکایی اضافه کرد: ۵۱ مرکز خرید تضمینی گندم در سطح استان همدان فعالیت دارند که از این تعداد مراکز دو مرکز خرید بهصورت دولتی و مابقی مراکز مربوط به بخش خصوصی و مباشرین تعاونی روستایی و کارخانجات آرد هستند.