پخش زنده
امروز: -
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هشدار داد: اگر فضله موش در برنج پخته باشد، بیتردید همه برنج را باید دور بریزیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی؛ دکتر گلبن سهراب با بیان اینکه فضله موش ممکن است حاوی ویروسها و باکتریهای بیماری زای متعددی باشد، گفت: از مهمترین ویروسهایی که از طریق مدفوع موش میتوانند به انسان منتقل شوند هانتاویروسها هستند که منجر به سندرم رویس هانتاویروس شده و همین طور انتقال ویروسی که منجر به بیماری Lymphocytic chorio-meningitis یا LCM میشود که نوعی مننژیت بسیار خطرناک است.
وی افزود: از مهمترین باکتریهایی که از فضله موش میتواند به انسان منتقل شود، LEPTOSPIRA است که منجر به بیماری Leptospirosis است.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که استفاده اتفاقی از فضله موش و ابتلا به بیماریهای ناشی از آن میتواند منجر به آسیبهای کلیوی، مننژیت، نارسایی کبدی، زجر تنفسی و حتی مرگ شود، گفت: بیشتر این بیماریها از طریق ادرار موش نیز منتقل میشود.
سهراب افزود: اگر فضله موش را در برنج خشک مشاهده کردیم باید، آن را از برنج جدا کنیم و به دقت برنج را شسته و دستان را ضدعفونی کنیم.
وی تاکید کرد: اگر فضله موش در برنج پخته باشد، بی تردید تمام برنج را باید دور بریزیم.
متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: بسیاری از بیماریها میتواند از طریق ادرار یا بزاق موش آلوده منتقل شود، بنابراین باید برنج خشک را قبل از پختن به طور کامل بشویید.