پخش زنده
امروز: -
آمارها نشان میدهد که سیلاب در دهه گذشته معادل با سه دهۀ قبل است که مهمترین عوامل آن تجاوز به حریم رودخانه و شخم زدن در جهت شیب مناطق بالای سکونتگاه هاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز زنجان؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبحیزداری استان زنجان با اشاره به اینکه تا حدود زیادی تمام مناطق استان در معرض سیلاب احتمالی قرار دارند، افزود: در صورت رخداد چنین واقعهای میتواند خسارات جبران ناپذیری به این شهرها وارد کند.
وی اضافه کرد: بر این اساس از سالهای گذشته اقدامات آبخیزداری و پیشگیری از سیلاب در برخی از شهرستانهای استان زنجان انجام گرفته است.
خلیل آقاجانلو تاکید کرد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته، امسال ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای کنترل و پخش سیلاب به آبخیزداری استان اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبحیزداری استان زنجان با بیان اینکه در شهرستان ماهنشان طرح آبخیزداری و پیشگیری از سیلاب در مرحله مطالعه قرار دارد، ادامه داد: در شهرستانهای قیدار و هیدج طرح تکمیل شده و عملیات آبخیزداری در ابهر، هارون آباد و طارم نیز در حال اجرا است و امسال تکمیل خواهد شد.
آقاجانلو با بیان اینکه در سه دهه اخیر اقدامات بسیار موثر آبخیزداری در تمام شهرستانها و آبادیهای استان انجام شده و حداقل در ۶۰ نقطه نیز اجرایی شده است، گفت: اقدامات پخش سیلاب موجب شده تا روستائیان نیز از این شرایط راضی باشند چرا که علاوه بر کنترل سیلاب سطح آبهای زیرزمینی نیز افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه افزایش تجاوز به حریم رودخانه عامل مهم آسیب هنگام بروز سیلاب است، تاکید کرد: مطابق با آمارها خسارت سیلاب در دهه گذشته معادل با سه دهه قبل است و ۸۰ درصد دلیل این امر نیز تجاوز به حد و حریم رودخانهها است.
آقاجانلو با تاکید بر اینکه نظارت ضعیف موجب شده تا تجاوز به حریم رودخانهها انجام شود گفت: یکی از موضوعات مهم دیگری که به تشدید سیلاب کمک میکند شخم در جهت شیب در حوزههای بالای سکونتگاهها است.
وی با بیان اینکه پروژههای مهم پخش سیلاب هماکنون در شهرستان زنجان و ابهر در حال اجرا است خاطر نشان کرد: مطالعه سیل خیزی شهر ماهنشان نیز امسال با اعتبار ۲۰۰ میلیون تومان آغاز خواهد شد.