رونمایی از نسخه خطی ۴۰۰ ساله مقتل لهوف در حرم مطهر رضوی
مقتل سیدالشهدا (ع) در قدیمیترین نسخه خطی لهوف سید بن طاووس با قدمت ۴ قرن موجود در گنجینه رضوی، رونمایی و معرفی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، کتاب «اللُّهوف علی
قتلی الطُّفوف» که در این نشست رونمایی و معرفی شد، از تألیفات رضی الدین علی بن موسی بن طاووس از علمای مشهور شیعه در قرن هفتم هجری است که در سال ۱۰۷۷ هجری قمری کتابت شده است. این اثر ارزشمند، از جمله نسخههای خطی نفیس موجود در گنجینه رضوی است که به بیان تاریخ کربلا و واقعه عاشورا پرداخته است.
این نسخه توسط داودبن عبدعلی بن شریف نجفی در ۱۹ سطر و ۶۷ برگ به خط نسخ است که در سال ۱۳۶۷ به مجموعه نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ملحق شده است.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی دهشت؛ استاد حوزه و دانشگاه و عضو کمیسیون تبلیغ شورای مدیریت حوزه علمیه خراسان، در این نشست ضمن پرداختن به ابعادی از شخصیت سید بن طاووس، به وجود بیش از ۶۰ اثر منسوب به این عالم شیعه اشاره کرد که از میان آن «لهوف» به بیان واقعه جانگداز کربلا پرداخته است.
وی این اثر را دارای نوآوریهایی در سبک نوشتار، نگاه به موضوع و نتیجهگیری دانست و سبک تحلیل کتاب را سبکی نو در چینش مطالب عنوان کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه، وجود کتاب لهوف در قفسههای کتب ادعیه حرم امام حسین (ع) را تحقق آرزوی نویسنده آن عنوان کرد که عاشقان آن حضرت از طریق مطالعه آن، به معرفت زیارت دست یابند.
وی همچنین لهوف را آموزهای برای اهل معرفت عنوان کرد و گفت: گریه کننده بر امام حسین (ع) باید یاریگر ایشان باشد که شهیدان ما از جمله مدافعان حرم و در رأس ایشان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نمونه بارز لبیک گویان بر ندای هل من ناصر ینصرنی امام هستند.
در ادامه این جلسه، حجتالاسلام و المسلمین سیدصادق اشکوری؛ فهرست نگار و نسخه پژوه، اقدم بودن نسخ خطی را از شاخصههای برتر نسخه عنوان کرد و نسخه معرفی شده را یکی از قدیمیترین نسخههای لهوف عنوان کرد که در کتابخانه مرکزی نگهداری میشود.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل حافظیان، از فهرستنگاران و نسخهپژوهان مطرح نیز در این جلسه، ضمن برشمردن نکات مورد توجه در تشخیص نسخ خط معتبر، بر تصحیح منابع بر پایه قدیمیترین نسخههای خطی موجود تاکید کرد.