پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشگاه چاقی و عادات غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تاکنون هیچ راه حل موفقیت آمیزی برای چاقی و درمان آن در دنیا شناخته نشده است .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، دکتر احمد رضا سروش در همایش چاقی ، عوارض و درمان های آن ، افزود: چاقی با سرعت بسیار زیادی به مشکل اصلی بهداشت و درمان کشورها تبدیل می شود و بار زیادی بر نظام های بهداشتی درمانی وارد می کند.
وی گفت: وارد شدن چنین فشاری ، زنگ خطری به صدا در آورده و سازمان جهانی بهداشت هم درباره رشد فزاینده چاقی در دنیا هشدار داده است.
رئیس پژوهشگاه چاقی و عادات غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: رشد چاقی در کشور ما نیز تقریبا از شیبی مشابه دیگر کشورهای جهان پیروی می کند به گونه ای که حتی در کودکان افزایش چاقی از 7 به 16 درصد مشاهده می شود.
سروش گفت: این افزایش ناشی از عللی چون تک فرزندی خانواده ها ، رسیدگی بیش از اندازه پدر و مادر به فرزند و شاغل بودن پدر و مادر است به گونه ای که چاقی کودکان قبل از سنین مدرسه نیز به چشم می خورد.
وی افزود: هم اکنون 57 درصد زنان و 42 و 8 دهم درصد مردان کشور ما اضافه وزن دارند و پیش بینی می شود در سال 2015 ، این رقم در زنان به 74 درصد و در مردان به54 درسد برسد.
رئیس پژوهشگاه چاقی و عادات غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین از افزایش احتمال بروز سرطان های روده ، رحم و تخمدان با افزایش چاقی سخن گفت و افزود: چاقی بعد از سیگار دومین عامل قابل پیشگیری مرگ است و در چند سال آینده به نخستین این عامل تبدیل می شود.
همایش یک روزه چاقی ، عوارض و درمان های آن صبح امروز در سالن همایش های بیمارستان شریعتی آغاز به کار کرد.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : ایران در میان کشورهای دنیا از نظر چاقی در بزرگسالان در رتبه 66 قرار دارد .
دکتر باقر لاریجانی در همایش چاقی ، عوارض و درمان های آن ، افزود : این آمار براساس آخرین ارزیابی چاقی در کشورهای دنیا در سال 2010 به دست آمده است و بر اساس این آمارها در مجموع ، زنان بیش از مردان به چاقی مبتلا هستند.
وی گفت : علل مختلفی چون عوامل محیطی ، ژنتیکی و رفتار انسان در بروز چاقی تأثیر گذار است و تحقیقات نشان داده است کسانی که یک یا هر دو والدین آنها چاق است و یا دوستانی چاق دارند بیش از دیگران با مشکل چاقی روبرو هستند .
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران از به دست آمدن احتمالاتی درباره تأثیر چگونگی زندگی داخل رحمی انسانی بر چاقی وی در دوران زندگی نیز خبر داد و تأکید کرد باید برنامه ای مدون و همه جانبه برای مقابله با چاقی در کل کشور و برنامه هایی متناسب با شرایط هر منطقه در کشور داشته باشیم .
لاریجانی گفت :چاقی در همه جای دنیا مسئله ساز است و همه ارگان های بدن را درگیر می کندولی ارتباط چاقی با افزاش بیماری های قلبی و عروقی ، دیابت نوع دو ، استرس و سرطان ها شناخته شده تر است .
وی همچنین از بار اقتصادی چاقی در جوامع سخن گفت و تأثیر چاقی و عوارض و درمان های آن را بر هزینه های سلامت کشور هفت تا هشت درصد بیان کرد.
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران بر پیشگیری از چاقی از مدارس و حتی قبل از این دوران تأکید کرد و افزود : باید اجازه نداد چاقی بروز کند و یا این مشکل را در ابتدای بروز کنترل و از عوارض آن جلوگیری کرد و یکی از مهمترین مسائل در این زمینه اصلاح سبک زندگی است.
لاریجانی با اشاره به استفاده از روش های جراحی و داروی درمان برخی چاقی ها ، گفت : روش های جراحی در همه موارد و 100 درصد درمان قطعی نیست و هنوز داروی ایمنی هم که بتوان آن را برای زمان طولانی به بیمار داد نداریم .
وی موفقیت آمیز نبودن برنامه های مقابله با چاقی را در دنیا ناشی از اولویت بندی نامناسب سیاست گذاری ها ، کاربردی نشدن نتایج بسیاری از تحقیقات علمی و تفکر نادرست درباره چاقی به عنوان مشکلی فردی به جای مشکلی اجتماعی دانست .
رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : برای موثر بودن برنامه های مقابله با چاقی باید رویکرد سطح سیاستگذاری محیطی را دنبال کنیم و با استفاده از مدلی برای مراقبت مزمن افراد و آموزش خود مراقبتی به افراد چاق ، به رویکرد علیتی یعنی در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف خطر و متغیرهای متفاوت تأثیرگذار برچاقی توجه کرد .
همایش یک روزه چاقی ، عوارض و درمان های آن صبح امروز در سالن همایش های بیمارستان شریعتی آغاز به کار کرد.