پخش زنده
امروز: -
رآکتور هستهای شرکت NuScale که قرار است از سال 2029 آغاز به کار کند، ماژولار است و میتواند در کارخانه تولید انبوه شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ طراحی نخستین رآکتور هستهای نسل چهار توسط کمیسیون رگولاتوری هستهای آمریکا (NRC) تایید شد. رآکتور ماژولار هستهای شرکت NuScale وعده دسترسی به انرژیهای پاک و ایمن را میدهد و مدعی است که میتواند با هزینه بسیار پایین و زمان نصب کوتاه خدمات خود را ارائه کند.
کمیسیون رگولاتوری هستهای آمریکا هفته گذشته اعلام کرد؛ که از کارمندانش خواسته تا درباره صدور تاییدیه نهایی برای استفاده از طراحی راکتور NuScale در آمریکا تصمیمگیری کنند. NRC حالا این طراحی را تایید کرده و این هفتمین طراحی کلی برای راکتورها و اولین طراحی ماژولار مورد تایید توسط این کمیسیون از سال 1974 است.
نکته مهم درباره این رآکتور اندازه کوچک و ماژولار بودن آن است. NuScale میتواند به جای ساخت هر راکتور در محل، به تولید انبوه ماژولهای رآکتور آب سبک خود بپردازد و بعد آنها را برای نصب آسان و سریع روانه نقاط مختلف دنیا کند. هر ماژول که تقریبا به شکل سیلندر میایستد، ارتفاعی 20 متری و قطری 2.7 متری دارد و با بیرون دادن بخار از یک توربین 77 مگاوات انرژی تولید میکند.
هر نیروگاه میتواند بین 4 تا 12 ماژول در مخازن آبی خود داشته باشد و خروجی توان رآکتور را به بین 308 تا 924 مگاوات برساند. ژنراتورهای هستهای یکی از روشهای مهم برای تولید انرژیهای تجدیدپذیرند، و NuScale میگوید قابلیتهای تولید انبوه این شرکت میتواند هزینه استفاده از این روش را در حد سوختهای فسیلی پایین بیاورد.
نیروگاه NuScale مثل بقیه نیروگاههای هستهای نسل چهار طراحی شده تا بدون نیاز به اپراتور بتواند در مواضع اضطراری خاموش شود. NuScale میگوید این طراحی خاموشی ایمن رآکتور را ممکن میکند و اگر شرایط بیش از حد فاجعهبار باشد، مخزن غولپیکر آبی که اطراف ماژول رآکتور قرار دارد، با سقف بتنی خود آخرین خط دفاعی خواهد بود که میتواند از سیستم در برابر زلزله یا برخورد هواپیماها محافظت کند.
این رآکتور با طراحی کوچک و ماژولار خود میتواند در فاصله نزدیکتری به شهرها قرار بگیرد و هزینه حمل انرژی را کمتر کند. NuScale در نظر دارد که در سال 2029 برای اولین بار تولید انرژی با این روش را آغاز کند.