شبکه ملی درمان سرطان در جهاددانشگاهی استان مرکزی
ایجاد شبکه ملی درمان سرطان در دستور کار جهاددانشگاهی استان قرار دارد که در انتظار مجوزها است و به زودی مجوزها نیز اخذ میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی با اشاره به خدمات ارائه شده در این مجموعه در بخشهای مختلف، گفت: ایجاد شبکه ملی درمان سرطان در دستور کار جهاددانشگاهی استان قرار دارد که در انتظار مجوزها است و به زودی مجوزها نیز اخذ میشود.
علیاصغر غفاریزاده، رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی،در نشست مطبوعاتی که به منظور تشریح فعالیتهای این نهاد به مناسبت فرا رسیدن سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: از عمر این نهاد انقلابی ۴۲ سال میگذرد و در طول این سالها شاهد خدمات خوبی از سوی این مجموعه جهادی بودهایم.
وی با بیان اینکه رویکرد فعالیتی جهاددانشگاهی در سالهای اخیر با تغییراتی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مواجه بوده است، تصریح کرد: جهاددانشگاهی در ۱۶ مرداد سال ۵۹ پس از انقلاب فرهنگی تشکیل شد و در این مدت خدمات ارزندهای از خود برجای گذارد.
غفاریزاده ادامه داد: پس از به ثبات رسیدن دانشگاهها رویکرد جهاد دانشگاهی به سمت آموزش و پژوهش با تأکید بر آموزشهای کوتاه مدت و تخصصی پیش رفت، به دنبال تغییر رویکرد در مرکز استانها از جمله استان مرکزی نیز از این مهم مستثنی نبود و فعالیتهای خود را در حوزههای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی با قدرت پیش برد.
وی پرداختن به موضوع جمعیت را یکی از دغدغههای رهبری برشمرد و با بیان اینکه جهاد دانشگاهی سالها با فعالیت در بخش درمان ناباروری خدمات ویژهای به افزایش جمعیت ارائه داده است، اضافه کرد: موضوع جمعیت یکی از مهمترین مباحث مطروحه است و باید در این خصوص کارشناسی شده و دقیق حرکت کرد.
غفاریزاده با اشاره به اینکه پرداختن به مباحث جمعیت، محیط زیست، سرطان پستان از اولویتهای این مجموعه در استان است، در تشریح فعالیتهای انجام شده در حوزه جمعیت گفت: یکی از معضلات بزرگ در آینده در کنار مسائلی از جمله آلودگی، محیط زیست، آب، هوا و... موضوع جمعیت است و رهبری نیز در این خصوص ورود پیدا کردند. سال گذشته نیز قانون مربوط به تعالی جمعیت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
وی در تکمیل سخنان خود افزود: جهاددانشگاهی بیش از ۳۰ سال در حوزه جمعیت وارد شده است. استان بیش از ۱۰ سال است که درمان زوجین نابارور را در دستور کار خود قرار داده و خدمات ارزندهای را از خود برجای گذارده است. سال گذشته نیز تلاش بر این بود که فعالیتها در این حوزه از نظر کیفی توسعه پیدا کند؛ از این رو بخشهای جدیدی در جهت افزایش کیفیتی کار از جمله آزمایشگاه ژنتیک انسانی در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ایجاد شد. این مرکز قریب به یکسال است که در استان در حال فعالیت است و توانسته خدمات ارزشمندی به بیماران استان و سایر استانها ارائه دهد
غفاریزاده یادآور شد: خوشبختانه این بخش حدود یک سال است که فعالیت میکند. بخشهای دیگری در جهت تکمیل فعالیتها در حوزه درمان ناباروری از جمله امضای تفاهمنامه با پژوهشگاه ابنسینا جهاددانشگاهی در جهت ایجاد کلینیک اندومتریوز در حوزه درمان ناباروری انجام شده است. قرار براین است ۲ نفر از متخصصین و فوق تخصصیهای استان به این کلینیک برای آموزش اعزام شوند تا در نهایت بتوان این کلینیک را زیرمجموعه پژوهشکده ابن سینا در استان راهاندازی کرد.
بهگفته وی سال گذشته استان مرکزی در ایجاد شعبه مرکزی پژوهشکده معتمد سرطان پستان کشور، به عنوان پایلوت ورود کرد. اغلب جوامع بشری امروزه با این بیماری درگیر هستند و عوامل زیست محیطی، ژنیتیک و تغذیهای در این موضوع نیز دخیل هستند. در استان مرکزی نیز با توجه به شرایط آب و هوایی قطعا این عوامل میتواند تاثیر بیشتری داشته باشد که استان ما به عنوان سانتر ارجاع بیماران سرطانی به ویژه از غرب کشور شناخته میشود. با وجود بیمارستان آیتالله خوانساری کمبود وجود بخش مرتبط با سرطان پستان در استان احساس میشد و این زنجیره درمانی که در استان به خوبی اتفاق میافتد، حلقه مفقوده در حوزه درمان سرطان پستان داشت.
غفاریزاده افزود: استان مرکزی برای اولین بار با حضور استاندار در نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی تفاهمنامهای امضا کرد تا بتواند شعبه پژوهشکده معتمد را در استان راهاندازی کند. شروع کار با استان مرکزی بود و این مهم جرقهای شد تا بتوان یک شبکه ملی درمان سرطان را ایجاد کرد.در صحبتهای اخیر رئیسجمهور نیز ورود به حوزه سرطان یکی از مأموریتهای ویژهای است که جهاددانشگاهی داده شد.
وی افزود: در همین راستا، دستگاه و تجهیزات این مهم در استان خریداری شده و منتظر اخذ مجوزها هستیم که در این هفته پیش رو مجوزها به طور مستقیم از سوی وزارتخانه صادر میشود تا با همراهی و تکمیل امکانات، ظرف ۳ ماه آینده این بخش در حوزه سرطان راهاندازی شود و به بیماران این حوزه خدماترسانی کند. ایجاد شبکه ملی درمان سرطان در دستور کار این مرکز آموزشی قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به شعارسال و تأکیدهای مقام معظم رهبری در خصوص توسعه شرکتهای دانش بنیان، اظهار کرد: پیرو منویات معظمله ایجاد شرکتهای دانش بنیان به عنوان یکی از موضوعات مهم و اساسی و کلیدی جهاددانشگاهی در دستور کار قرار گرفت.