احکامهای تغییر کاربری غیر مجاز تعیین تکلیف شوند
دادستان قزوین گفت: باید احکام های اجرا نشده در زمینه تغییر کاربری غیر مجاز تا ۴۵ روز آینده تعیین تکلیف شوند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، رجبی دادستان قزوین در نشست هم اندیشی پیشگیری از تغییرکاربری غیر مجاز کاربری
اراضی زراعی وباغی گفت: باید احکام اجرا نشده در زمینه تغییر کاربری غیر مجاز تا ۴۵ روز آینده تعیین تکلیف و اجرا شوند.
رجبی افزود: رویکرد دستگاه قضایی در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز، سلبی و ایجابی است و در حوزه پیشگیری نیازمند همدلی همه دستگاههای اجرایی هستیم.
وی اضافه کرد: تشکیل نشدن ستاد قلع و قمع به منزله کم کاری مسئولان است و ظرف ۴۵ روز باید این ستاد تشکیل شود و همه مدیران را برای اجرایاحکام باید پای کار باشند.
دادستان قزوین گفت: در مدت یک ماه و نیم آینده مدیران دستگاههای مربوطه باید گزارش کار خود برای برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز ارائه کنند.
وی افزود: آمار دقیق ویلاهای خاص استان باید احصا شود و دادستانی سریعا برای تخریب آنها اقدام کند تا جلوی شائبههای ایجاد شده میان مردم برای برخورد با متخلفان گرفته شود.
رمضانی، معاون دادستان قزوین هم گفت: فقط سه ویلای خاص دارای حکم قطعی تخریب در استان داریم که قطعا با آنها برخورد میکنیم.
مهمترین عامل عدم اجرای دادنامهها در سالهای گذشته، عدم اهتمام مدیران اجرایی بوده است.
وی افزود: برای تهیه سخت افزار شامل لودر و بولدوزر با شهرداری و راهداری باید رایزنی کنیم و مجری حکم باید ابزارهایش برای تخریب فراهم شود.
معاون دادستان قزوین گفت: عدم پیگیری پروندهها و مختومه شدن برخی از آنها مشکل دیگر اجرا نشدن احکام قطعیت یافته تخریب و قلع و قمع هستند و برخی از این پروندهها متاسفانه امحا شده اند.
رمضانی اضافه کرد: برخی از بناها شامل قسمت مجاز و غیرمجاز هستند که بر اساس نظر کارشناس تخریب قسمت غیرمجاز باعث تخریب قسمت مجاز میشود.
معاون دادستان قزوین گفت: همچنین برخی از ساخت و سازها به مرور زمان در بافت روستایی یا شهری قرار گرفته اند که نمیتوانیم آنها را تخریب کنیم.
رمضانی افزود: از سوی دیگر ساخت بنا توسط طبقات اجتماعی ضعیف و مستضعف جامعه باعث ایجاد تبعات اجتماعی در استان میشود.
وی اضافه کرد: ۱۵ فقره پرونده اجرا نشده به اضافه سه مورد بنایمرفه نشین داریم که تخریب نشده اند.
معاون دادستان قزوین گفت: از ۲۱۲ پرونده معوقه، بسیاری از پروندههای ساخت و ساز غیرمجاز که حکم قطعیت دارند، در بافت مسکونی قرار گرفته اند که تخریب آنها با چالش روبه رو شده است.
رمضانی افزود:تا دو سه ماه آینده پروندههای معوقه قلع و قمع یا اجرا میشوند یا قطعا تعیین تکلیف خواهند شد تا آمار دقیق ساخت و سازهای غیرمجاز ساماندهی شود.
نجفی، نماینده قضایی کوهین هم گفت:در کوهین از سال ۸۸ تا ۹۷ تحت عنوان عدم پیگیری از جانب محکوم له، پروندههای ساخت و ساز غیرمجاز بایگانی شدند، اما این به معنی کم کاری مسئولان در این حوزه نبوده است.
وی افزود: همه ۴ بخش شهرستان قزوین در تعداد پروندههای قضایی تشکیل شده برای ساخت و سازها مشترک هستند و در کوهین ۲۹ مورد ساخت و ساز غیرمجاز وجود دارد.
نماینده قضایی کوهین گفت: با توجه به برخوردهای قضابی در الموت و رشتقون، کوهین در ساخت و سازهای غیرمجاز، در مرحله بعدی قرار دارد و باید از الان با اقدامات پیشگیرانه جلوی ساخت و ساز در این منطقه را بگیریم.
نجفی افزود: جهاد کشاورزی و مسئولان قضایی با تقویت اکیپهای ویژه، برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در کوهین باید پای کار باشند تا شاهد اقدامات خوبی در منطقه باشیم.
صالحی، مدیر جهاد کشاورزی بوئین زهرا هم گفت: نیمی از ۲۱۷ مورد از احکام صادر شده قلع و قمع اجرا شده است و اکثر احکام قلع و قمع مربوط به دامداریها و یا ساخت و ساز مربوط به اقشار ضعیف جامعه بوده است.
صالحی افزود: مدیران باید ملزم شوند هر ۱۰ روز گزارش اقدامات خود در زمینه اجرای قانون قلع و قمع را اعلام کنند.
وی اضافه کرد: در عرض ۲ ماه ۲۰۰ پرونده تشکیل شده برای تصرف اراضی را میتوانیم اجرا کنیم.