پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تغذیه با شیر مادر را پایه و اساس زندگی برشمرد که میتواند به سلامت فرد در شرایط اضطراری و غیر اضطراری کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی؛ شهناز دلبرپور احمدی ضمن گرامیداشت هفته جهانی شیر مادر (۱۰ تا ۱۶ مرداد)، هدف از این نام گذاری را تشویق مادران به تغذیه نوزاد با شیر مادر و ارتقای سطح سلامت کودکان در سراسر دنیا عنوان کرد.
وی گفت: شعار امسال هفته جهانی تغذیه با شیرمادر «قدمی به جلو برای تغذیه شیرخوار با شیر مادر: آموزش و حمایت» است.
رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشتی با بیان این که همه گیری کرونا چالشهای عظیمی برای جامعه جهانی ایجاد کرد، افزود: تغذیه با شیر مادر پایه و اساس زندگی است و به سلامت کوتاه مدت و بلند مدت، تغذیه مناسب و امنیت غذایی در شرایط اضطراری و غیر اضطراری کمک میکند.
دلبرپور احمدی ادامه داد: در همه گیری جهانی کرونا، نابرابریها در همه جوامع عمیقتر و گستردهتر شد و افراد بیشتری را به سمت ناامنی غذایی سوق داد. علاوه بر این، محدودیت در ظرفیتهای سیستم بهداشت به علت درگیری کادر بهداشتی و درمانی در دوره کرونا و در نتیجه کمبود نیروی انسانی برای مشاوره شیردهی، منجر به حمایت ناکافی مادران و شیرخواران شده است.
وی با اشاره به این که حمایت از مادران شیرده و شیرخواران در سطوح مختلف مورد نیاز و ضروری است، گفت: مادران نیازمند حمایت برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی، حمایت در محل کار و جامعه برای تغذیه بهینه شیرخوار خود با شیر مادر و پیشرفت از یک سطح به سطح دیگر هستند که این فرایند «تشکیل زنجیره گرم حمایت و پشتیبانی» نامیده میشود.
رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشتی با تأکید بر نقش آموزش مادران حین زایمان، بدو تولد نوزاد و پس از زایمان برای شیر دهی موفق افزود: آموزش فوری باید به عنوان یک اولویت در نظر گرفته شود و به همین منظور نیازمند افزایش ظرفیت همه کارکنان سلامت و حامیانی هستیم که در امتداد این زنجیره گرم کار میکنند.
دلبرپور احمدی با اشاره به هماهنگیهای صورت گرفته برای آموزش مادران ادامه داد: هم اکنون ۳۹ بیمارستان دوستدار کودک در سطح دانشگاه فعال هستند که به ارایه آموزش درباره ترویج تغذیه با شیر مادر در بخشهای زنان، درمانگاه (کلینیک) بارداری، بلوک زایمانی، NICU و بخش اطفال میپردازند.
وی با اشاره به آمار مشاورههای شیردهی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: پارسال برغم همه گیری کرونا ۵ هزار و ۲۶۷ مورد مشاوره شیردهی در حوزه بهداشت و درمان در پورتال اداره سلامت کودکان وزارت ثبت شده است.
رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشتی از دیگر اقدامات مهم معاونت بهداشتی به تخصیص فضایی برای شیردهی مادران در انتظار خدمت اشاره کرد و افزود: تاکنون ۱۴۰ اتاق یا فضای مناسب برای مادر و کودک در کلیه مراکز و شبکههای بهداشت تابعه (۵۳ درصد) تجهیز شدند تا مادرانی که در انتظار خدمت هستند بتوانند به سهولت به فرزندان خود شیر دهند.
دلبرپور احمدی ابراز امیدواری کرد که به تدریج بتوان چنین فضایی را در همه واحدهای ارائه خدمت ایجاد کرد.
وی ترغیب مادران به اهدای شیر به بانک شیر، برگزاری کارگاههای آموزشی مراقبت از نوزاد و تغذیه با شیر مادر به صورت حضوری و مجازی برای پزشکان، کارشناسان و مراقبان سلامت، برگزاری کمیته دانشگاهی ارتقای سلامت نوزادان و آموزش و مشاورههای شیردهی به مادران به صورت حضوری و غیرحضوری از دیگر اقدامات انجام شده در زمینه ترویج تغذیه با شیر مادر برشمرد.
رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشتی در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد با تشکیل زنجیره گرم حمایت و پشتیبانی مادران، همه کودکان بتوانند از این نعمت الهی بهرهمند شوند.
وی اهداف هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۱۴۰۱ را به این شرح اعلام کرد:
- ارائه توصیههای لازم برای تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان شش ماهگی و ادامه شیردهی همراه با تغذیه تکمیلی تا دو سال یا بیشتر به مادران
- پاسخ به نگرانیهای والدین در مورد شیردهی و باورهای غلط و اطلاعرسانی برای مادران در خصوص آدرس مراکز مشاوره شیردهی
- شناسایی گروههای حامی که میتوانند به والدین از دوران بارداری تا پس از زایمان، پشتیبانی بیشتری ارایه دهند
- برقراری تماس پوست با پوست بلافاصله پس از زایمان و شروع زود هنگام شیردهی در یک ساعت اول بعد ازتولد، از جمله برای شیردهی در زایمانهای طبیعی و سزارین