پخش زنده
امروز: -
فوق تخصص خون و انکولوژی میگوید: خون و فرآوردههای خونی نجات بخش بسیاری از بیماران و مجروحان و به ویژه مادران باردار در مواقع ضروری است
به گزارش خبرگزاری صدا و سما مرکزکرمانشاه، دکتر مظفر ازنب افزود:اهدا خون ذخایر مضر آهن را کاهش میدهد و از آنجا که معمولا برای کسی که خون میدهد تستهای کبدی وآزمایشات هپاتیت انجام میشود ممکن است در این زمان برخی از مشکلات احتمالی سلامتی فرد نیز مشخص شود و این هم یکی دیگر از فواید این اقدام خداپسندانه است.
وی ادامه داد: حداقل سن قابل قبول برای اهداء خون ۱۸ سالگی و حداکثر ۶۰ سالگی است و کسانی که دفعات متعدد و مستمر اهدای خون دارند حداکثر ۶۵ سال و حداکثر سن برای افرادی که برای اولین بار اقدام میکنند ۶۰ سال است.
به گفته ازنب آقایان هر سه ماه و خانمها هر چهار ماه میتوانند برای اهدای خون اقدام کنند و در زنان سطح هموگلوبین خون قبل از اهدا بایستی حداقل دوازده و نیم و در مردان ۱۳ گرم در دسی لیتر باشد.
فوق تخصص خون و انکولوژی خاطر نشان کرد: وزن مطلوب برای اهدای خون حداقل ۵۰ کیلوگرم به بالا میباشد، اهداکنندگان باید طی ۴ تا ۶ ساعت قبل از اهدا، غذا میل کرده باشند و مصرف غذای مقوی و مکمل پس از اهدا خیلی ضرورتی ندارد.
وی اضافه کرد: فرد اهدا کننده خون لازم است پس از این اقدام، ۱۵ دقیقه روی تخت استراحت کند و در هنگام بلند شدن بسیار آرام و با کمک از تکیه گاه بلند شود، ضمنا تا ۲۴ ساعت بعد از خونگیری بهتر است به غیر از پیاده رویهای سبک ورزش سنگین نداشته باشد.
فوق تخصص خون و انکولوژی خاطر نشان کرد: افراد سیگاری نیز بهتر است تا یک ساعت بعد از اهدای خون سیگار نکشند و کسانی که بیماریهای قلبی، ریوی، عفونی، کلیوی، کبدی، فشار خون بالا، دیابت، کم خونی، سابقه سرطان، صرع، تشنج، اعتیاد به مواد مخدر تزریقی، خالکوبی و سابقه اختلال انعقادی خونریزی دهنده دارند بهتر است خون اهدا نکنند.
وی افزود: همچنین افرادی که طی یک سال اخیر به مناطقی که احتمال اپیدمی عفونی در آن وجود داشته و یا مناطق مالاریا خیز مسافرت داشته اند و یا سابقه سقط و زردی یرقان داشتهاند بهتر است خون اهدا نکنند.
افرادی که از بعضی از داروها مانند ایزوترتینوئین و یا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) و آسپرین مصرف کرده باشند تا زمان مشخصی مجاز به اهدای خون نیستند