پخش زنده
امروز: -
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی گفت: منتخبان دریافت جایزه ملی زیورآلات و طراحی جواهرات ایرانی اواخر مرداد در جشنوارهای معرفی میشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ایمانی خوشخو در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: از ۱۳۳ تریلیون دلار سهم سالانه بازار جهانی طلا و جواهر، بیشترین سهم را به ترتیب کشورهای چین، آمریکا و هند دارند و سهم ما بسیار ناچیز است.
وی گفت: ما برای ایجاد شبکههای توان افزایی و تشکیل زیست بوم بازاریابی و بازارسازی و طراحی و استقرار نظام ارزیابی کیفی و تهیه شناسنامه برای آثار فاخر در زمینه طراحی جواهرات ایرانی، فراخوانی دادیم و نمایشگاهی از آثار هنرمندان برجسته را برگزار کردیم که به همین منظور فراخوان چهاردهم آبان سال گذشته داده شد و از بین ۶۰۰ اثر انتخاب شده ۴۰ اثر انتخاب شد که اواخر مرداد، آثار برتر در جشنواره جایزه ملی زیورآلات و طراحی جواهرات ایرانی معرفی میشوند.
وی گفت: در بحث مالکیت فکری هم مشکلاتی داریم که عمده مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر کپی محصولات شان است و در همین ارتباط با هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسوولیت پیگیری مالکیت فکری را به ما دادند.
ایمانی خوشخو افزود: از ۲۹ مرداد تا ۵ شهریور اساتید برجسته حوزه مالکیت، دورههای توانمندسازی را برای همه پارکها به میزبانی پارک ما برگزار میکنند.
وی افزود: کارگروه تخصصی مالکیت فکری هم در پارک ایجاد شده است و در این کارگروه چالشها و برنامههای بهبود و توسعه حوزه مالکیت فکری برنامه ریزی میشود.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی افزود: معاونت فناوری وزارت علوم توجه خاصی به پارک ما دارد و موضوع پایش، نهاد سازی و توسعه فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی را به این پارک محول کرده است.
ایمانی خوشخو همچنین از برگزاری نخستین دوره نمایشگاه فرهنگ ایران زمین در جزیره کیش خبر داد و افزود: البته ما فقط حامی هستیم و در کار اجرا دخالت نمی کنیم.
وی گفت: در حوزه صنایع دستی، مد و پوشاک، خوراکیهای محلی، گردشگری، معرفی اقلیم و خدمات و تجهیزات هتل از طریق استارت آپهای فرهنگی و ایجاد کافه سرمایه اقداماتی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: ما اکنون ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه فرهنگ و هنر داریم که جزیرهای کار میکنند و قرار شد فردا همه را در جلسهای دعوت کنیم تا ارتباط بهتری میان ما و خودشان ایجاد شود.
ایمانی خوشخو گفت: با این همه ظرفیت ما موفق نبوده ایم بازار خارجی را در دست بگیریم و حوزه صادرات صنایع فرهنگی در دستور کار ما قرار دارد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ورود شما در حوزه سینما تداخل در کار دیگران نیست گفت: ما در این خصوص تعاملات خوبی داریم و مشکل اصلی سینمای امروز ما کمبود فیلمنامه است و همین موضوع موجب شد سطح فیلمهای ما در مقایسه با سه دهه گذشته پایینتر بیاید و ما از تراز سینمایی انقلابی فاصله بگیریم.
ایمانی خوشخو افزود: یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری، استارتاپ در حوزه فیلمنامهنویسی طراحی کرده است که شهریور ماه رویدادی را برگزار میکند و شروعی برای کشف استعدادهای ناشناخته است.
وی گفت: در حوزه موسیقی نیز تاسیس بنیاد ملی موسیقی ایران، کار بزرگی است که به شناسایی استعدادهای موسیقی سنتی و کلاسیک میپردازد و در آینده نزدیک این بنیاد آغاز به کار خواهد کرد.
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی درباره اقدامات پارک در حوزه مد و لباس گفت: طراحی مد و لباس و ثبت آن از مشکلات است و ما در ارتباط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و قوه قضاییه، سکویی (پلتفرمی) را طراحی میکنیم که در آن به شکل شبکهای و مجازی، اولین نفری که اثرش را ثبت کند و صاحب اثر شناخته شود اگر مدعی پیدا شد ادعایش بررسی میشود.
وی در ادامه هنر، ورزش و گردشگری را از مولفههای اصلی دیپلماسی عمومی خواند و گفت: میان کشورها حتی اگر در جنگ هم باشند در این سه مقوله ارتباط وجود دارد و ما در پارک با مقوله هنر و گردشگری کار بسیار داریم.