پخش زنده
امروز: -
مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: گر چه زعفران کمتری نسبت به سالهای قبل صادر کردهایم اما به دلیل افزايش 300 درصدي قیمت این محصول در بازارهای بین المللی، ارزش صادرات زعفران امسال رشد داشته است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال به دلیل وضعیت خشکسالی، تولید زعفران به نصف کاهش یافته و در سال زراعی ۱۴۰۱ تولید زعفران ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است.
حسین زینعلی افزود: افزایش قیمت زعفران به دلیل کاهش میزان تولید بوده است.
وی در باره آخرین اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در حوزه کشت گیاهان دارویی اظهار کرد: مهمترین کاری که انجام دادهایم، تولید و خودکفایی در زمینه برخی از گیاهان دارویی است. به عبارت دیگر در حال حاضر در مورد تولید برخی از گیاهان دارویی از جمله زعفران، در سطح دنیا رتبه اول را داریم.
وی افزود: با ۱۲۲ هکتار سطح زیر کشت، بیشترین سطح زیر کشت در حال حاضر متعلق به ایران و از سوی دیگر حدود ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا متعلق به ما است.
زینعلی با اشاره به اینکه: متأسفانه امسال به دلیل وضعیت خشکسالی و ناامیدی کشاورزان در سالهای گذشته باعث رسیدگی کمتر به محصولاتشان و کاهش تولید زعفران به نصف شد افزود: در سال زراعی ۱۴۰۱ تولید زعفران ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است.
مشاور وزیر و مدیر طرح گیاهان دارویی با بیان اینکه صادرات یکی از بهترین روشها برای افزایش توان اقتصادی هر کشوری است، ادامه داد: اگر چه زعفران کمتری نسبت به سالهای قبل صادر کردهایم، اما به دلیل افزایش قیمت این محصول در بازارهای بین المللی، ارزش صادرات زعفران امسال رشد داشته و کاهش تولید، افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی قیمت زعفران را رقم زد.
وی ادامه داد: با این تفاسیر مقدار کمتری را نسبت به سالهای گذشته صادرات داشتهایم و، چون ما تولید کننده اصلی در این مورد هستیم الان قیمت زعفران در بازارهای بین المللی، نیز افزایش پیدا کرده است.
بنابر اعلام باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو، بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید شده و خرید زعفران از ایران بیشترین رتبه را دارد و حجم زیادی از این تولیدات به خارج از کشور صادر میشود، اما اکنون به دلیل کاهش تولید زعفران، جایگاه ایران به عنوان خاستگاه زعفران جهان به خطر افتاده است.
زعفران محصول استراتژیک کشاورزی ایران است و به حدود ۶۰ کشور جهان صادر میشود، اما تاکنون از این ظرفیت استفاده مطلوب به عمل نیامده و بازارهای هدف ایران محدود است، سر و سامان دادن به بازار زعفران کشور به رغم تأمین ۹۵ درصد زعفران دنیا هدف گذاری جدیدی را میطلبد که با دست به دست دادن همه ارکان زنجیره تولید و صادرات این محصول ارزشمند، محقق خواهد شد.