پخش زنده
امروز: -
در دهه اول محرم بیش از ۱۹۰ مجلس تعزیهخوانی میدانی در شهرستان مُهـر برگزار میشود.
علیرضا فتحی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مهر در مصاحبه خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، اظهار داشت: شهرستان مهر با اجرای ۱۷ گروه تعزیهخوانی میدانی یکی از قطبهای هنر تعزیه در استان فارس است که قدمتش به بیش از ۲۰۰ سال میرسد.
او افزود: همه ساله ۱۷ گروه تعزیه خوانی میدانی درسطح بخشهای وراوی مرکزی اسیر شهرستان مُهر در دهه اول ماه محرم به اجرای هنر تعزیه خوانی میدانی میپردازند و در مجموع بیش از یک صد و نود مجلس تعزیهخوانی در شهرستان مُهر برگزار میکنند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مهر افزود: اجرای مراسم تعزیهخوانی نهتنها یادآور روزهای سخت و طاقتفرسای کربلا است بلکه نمادی از صبر و ایستادگی در مقابل جهل و نادانی دشمنان اسلام است.
فتحی یاد آور شد: ۱۷ گروه گروه تعزیه خوانی در چهار شهر وراوی، خوزی، مهر و اسیر و در روستاهای چاه شرف، میرملکی، نورآباد بخش وراوی، صادره و ارودان بخش مرکزی و هرج و دارالمیزان، چاه کبگان بخش اسیر در دهه اول ماه محرم به اجرای برنامه تعزیهخوانی میپردازند .
او ادامه داد: بخش وراوی با ۷ گروه تعزیه خوان بیشترین اجرای هنر تعزیه خوانی در سطح شهرستان مهر اجرا می کنند و در مجموع بیش از ۱۹٠ مجلس تعزیهخوانی در شهرستان مهر برگزار میکنند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مهـر خاطرنشان کرد: مراسم تعزیهخوانی در شهرستان مُهر یک روز قبل از ماه محرم با تعزیه پسر فروش آغاز و روز اول تا دهم محرم به ترتیب تعزیه مسلم بن عقیل، طفلان مسلم، مدینه الوداع، حر ابن یزید ریاحی، وهب، طفلان زینب، قاسم بن الحسن، حضرت ابوالفضل، حضرت علیاکبر و امام حسین (ع) در ظهر روز عاشورا برگزار میکنند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مهر افزود: مراسم تعزیهخوانی در دهه پایانی ماه صفر نیز در شهرستان مُهـر با برگزاری سوگواره تعزیه استانی در محل هیئت تعزیه داران مهدیه شهر وراوی برگزار میشود که مورد استقبال بینظیر علاقهمندان به این هنر آیینی قرار میگیرد.
این مسوول خاطرنشان ساخت: در اجرای این هنر آیینی در هر گروه تعزیهخوانی بیش از ۱۰ هنرمند به اجرای نقش انبیا و اشقیا میپردازند که نشاندهنده استعداد بسیار خوب و ظرفیت بالای هنرمندان این شهرستان است.
در طول دهه اول ماه محرم الحرام به طور متوسط روزانه بیش از ۱۰ هزار نفر مردم سراسر شهرستان مهر به تماشای هنر ایینی تعزیه میدانی میپردازند.
فتحی اظهارداشت: سابقه برگزاری تعزیه در شهرستان مُهر به بیش از ۳۰۰ سال قبل است که این هنر از نسلی به نسل بعد منتقلشده است.