پخش زنده
امروز: -
محققان استرالیایی با تاسیس یک شرکت نوپا به دنبال تجاریسازی اسپری هستند که روی سطح اعمال شده و با ایجاد خاصیت آبگریزی میتواند با انواع ویروسها و باکتریها مقابله کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ محققان استرالیایی با تاسیس یک شرکت نوپا به دنبال تجاریسازی اسپری هستند که روی سطح اعمال شده و با ایجاد خاصیت آبگریزی میتواند با انواع ویروسها و باکتریها مقابله کند. همچنین ساز و کاری نیز در این اسپری قرار داده شده که در آن با کمک نانومواد میتوان با ذرات پاتوژن روی سطح مقابله کرد.
پوششی قابل اسپری توسط تیمی از محققان استرالیایی ساخته شده است که میتواند از گسترش عفونت ناشی از باکتریها و ویروسها در مدت زمان طولانی جلوگیری کند.
این اسپری به دو روش عمل میکند: دفع ویروسها و باکتریها از طریق یک مانع پر از هوا و کشتن پاتوژنها از طریق یک ساختار میکروسکوپی، در صورتی که این لایه محافظ آسیب دیده باشد. این اسپری از ترکیبی از پلاستیک ساخته شده و به اندازه کافی قوی بوده که جایگزینی برای شیشههای ضد گلوله در نظر گرفته شود.
این پوشش جایگزین قابل اعتمادی برای ضدعفونیکنندههای استاندارد است که کارایی کمتری دارند و نیاز به استفاده مجدد و منظم دارند.
محققان این پروژه میگویند این پوشش را میتوان روی سطوح در محیطهای عمومی مانند دکمههای آسانسور، ریل پلهها، سطوح بیمارستانها، خانههای سالمندان، مدارس و رستورانها اعمال کرد تا از انتشار ویروسها و باکتریهای رایج جلوگیری شود.
پروفسور آنتونیو تریکولی، نویسنده ارشد دانشکده مهندسی زیست پزشکی دانشگاه سیدنی و پروفسور دیوید نیسبت، مدیر مؤسسه گریم کلارک دانشگاه ملبورن، گفتند که انتشار پاتوژنهای ویروسی و باکتریایی از طریق تماس با سطوح، یکی از علل اصلی عفونت در سراسر جهان است. آلودگی سطحی نیز نقش عمدهای در تکامل سویههای باکتریایی مقاوم به آنتیبیوتیک ایفا میکند.
بدون مانع، ویروسهایی مانند کروناویروسها میتوانند روی سطوح باقی بمانند و تا یک هفته قابلیت ایجاد عفونت را داشته باشند. پروفسور تریکلی گفت، سایر ویروسها مانند ویروسهایی که میتوانند باعث سرماخوردگی یا اسهال شوند، میتوانند برای چندین هفته روی سطوح باقی بمانند و باعث شیوع گسترده در مراکز بهداشتی و مراقبت از سالمندان شوند.
این اسپری مانند یک برگ نیلوفر آبی، پوششی روی سطح ایجاد میکند که آب را دفع میکند. از آنجایی که عوامل بیماری زا دوست دارند در آب باشند، در قطرات به دام افتاده و سطح از آلودگی محافظت میشود. پروفسور تریکلی گفت: «اگر این مکانیسم از کار بیفتد، یک انفجار ثانویه از یونها توسط نانومواد در پوشش ایجاد میشود.»
پروفسور نیسبت گفت: «برای این مطالعه، سطوح فلزی را آزمایش کردیم. با این حال، در گذشته نشان دادهایم که این اسپری را میتوان روی هر سطحی مانند کاغذ صافی، پلاستیک، آجر، کاشی، شیشه و فلز اعمال کرد. پوشش ما با موفقیت تا ۹۹٫۸۵ درصد و ۹۹٫۹۴ درصد از رشد سویه باکتری جلوگیری کرد. ما همچنین شاهد کاهش ۱۱ برابری آلودگی ویروس بودیم.»
اسپری به همان شیوه رنگ اسپری اعمال میشود، اگرچه مقادیر کمتری مورد نیاز است. محققان یک شرکت نوپا را برای پیشرفت این فناوری و در دسترس قرار دادن اسپری به صورت تجاری، طی سه سال آینده، تاسیس کردهاند.