پخش زنده
امروز: -
کرملین روز جمعه با حمایت قاطع از چین در بحبوحه تنشها بر سر تایوان، به آمریکا در مورد هرگونه حرکت "تحریک آمیز" که ممکن است وضعیت را تشدید کند، هشدار داد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سيما از مسکو؛ «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین، روز پنجشنبه در گفتگوی تلفنی با «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، درباره مداخله در روابط چین با تایوان، هشدار داد.
«دمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت روسیه به شدت از حاکمیت و تمامیت ارضی چین حمایت میکند.
پسکوف گفت: "ما معتقدیم هیچ کشور دیگری حق ندارد این مسئله را زیر سوال ببرد یا اقدامات تحریک آمیز انجام دهد. "
وی در خصوص اقدامات "مخرب" آمریکا هشدار داد و افزود: چنین رفتاری در عرصه بینالمللی تنها میتواند تنشها را تشدید کند، زیرا جهان در حال حاضر مملو از مشکلات منطقهای و جهانی است.
این اظهاراتِ قاطع نشان دهنده روابط نزدیک مسکو و پکن است که از زمانی که روسیه نیروهای خود را به اوکراین فرستاد، تقویت شده است.
چین از انتقاد از اقدام روسیه امتناع ورزیده، آمریکا و ناتو را به علت تحریک مسکو مقصر دانسته و تحریمهای اعمال شده علیه مسکو را محکوم کرده است.
دولت چین هیچ نشانهای ارائه نکرد که شی جینپینگ و بایدن درباره برنامههای احتمالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای سفر به تایوان، که حزب حاکم کمونیست میگوید حق برقراری روابط خارجی را ندارد، گفتگو کرده اند.
اما شی جینپینگ "مداخله نیروهای خارجی" که ممکن است تایوان را تشویق کند تا استقلال عملاً چند دههای خود را دائمی کند، رد کرد.
«ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه گفت: "حفاظت قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی چین، اراده قطعی بیش از ۱/۴ میلیارد مردم چین است. این سخنگو افزود: "کسانی که با آتش بازی میکنند، به وسیله آن هلاک میشوند. "
زبان تند شی جینپینگ، که معمولاً سعی میکند خود را فراتر از اختلافات سیاسی نشان دهد و نظرات مثبت علنی بیان کند، نشان میدهد که مقامات چینی ممکن است بر این باور باشند که واشنگتن جدیت هشدارهای قبلی آنها را درباره تایوان، درک نکرده است.
تایوان و چین در سال ۱۹۴۹ به دنبال یک جنگ داخلی که با پیروزی کمونیستها در سرزمین اصلی به پایان رسید، از هم جدا شدند. آنها هیچ روابط رسمی ندارند، اما با میلیاردها دلار تجارت و سرمایه گذاری، با یکدیگر مرتبطند.
هر دو طرف میگویند که آنها یک کشور هستند، اما در مورد این که کدام دولت حق رهبری ملی را دارد، اختلاف نظر دارند.