پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از تعیین ۲۰ رایزن فرهنگی جدید جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین مهدی ایمانی پور در نشست خبری اختتامیه "اجلاس رایزنان فرهنگی خارج از کشور" که امروز در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: این ۲۰ نفر از میان ۵۰۰ نفر انتخاب شدند و در میان آنها، رایزن اهل سنت و بانوی رایزن هم داریم. وی همچنین از تحقق ایجاد حدود نیمی از دفاتر فرهنگی جدید ایران در خارج از کشور خبر داد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین پرداختن به دیپلماسی فرهنگی را گامی رو به جلو عنوان کرد و گفت: معتقدیم چنانچه دیپلماسی فرهنگی درست عمل کند کمک حال همه مسایل کشور خواهد بود.
حجت الاسلام ایمانی پور افزود: هدف اصلی ما این بود که از مدیریت سازمانی به مدیریت قرارگاهی حرکت کنیم که تا حد زیادی عملی شده و با جدیت ادامه دارد؛ این مطالبۀ مقام معظم رهبری از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است، معظم له کراراً فرمودند: سازمان باید نقش قرارگاهی و نقش راهبری ایفا کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر استفادۀ حداکثری از کنشگران فعال فرهنگی در داخل و خارج از کشور هم، گفت: نکته دیگر در نقش قرارگاهی این است که سعی میکنیم از تمام کنشگران استفاده کنیم؛ یکی از اولویتهای ما استفادۀ حداکثری از کنشگران فعال فرهنگی در داخل و خارج از کشور است، نکته دیگر در نقش قرارگاهی این است که سعی میکنیم از تمام کنشگران استفاده کنیم، وقتی قرار شد راهبری کنیم باید به دنبال ظرفیت باشیم تا آنها را فعال کنیم. توانمندسازی کنشگران فعال فرهنگی و علمی در داخل و خارج و اتصال آنها به یکدیگر باید صورت گیرد و این مسئله جریان خوبی شکل میدهد.
وی افزود: در اجلاس دهم شعار سهگانه و سه وجهی را پیش گرفتیم، وجه اول، دانشبنیان بود. دیپلماسی فرهنگی باید دانشبنیان شود؛ یعنی اولاً یک رصد هوشمندانه در کار باشد، سپس برنامهریزی اصولی شکل بگیرد. برای اینکه به دانش و تجربه خودمان بسنده نکنیم، باید کانونهای اندیشهورزی در حوزۀ بینالملل را شناسایی کنیم. از این رو تشکیل مجمع اندیشهورزان در حوزه بینالملل از رویکردهای اصلی است که باید نسبت به آن اهتمام داشته تا دیدمان از حوزه بینالملل دقیقتر شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان کرد: گزارۀ دوم اجلاس، همگرایی بود. بنا داریم دستگاههای حاکمیتی و نهادهای غیر حاکمیتی را به هم پیوند دهیم تا بتوانیم همافزا و رو به جلو حرکت کنیم. به همین منظور در این نشست سه تفاهمنامه فرهنگی به امضا رساندیم. ابتدا تفاهم با سازمان امور اداری و استخدامی که سبب تقویت ساختار و ساماندهی نیروی انسانی میشود، تفاهمنامه بعدی با میراث فرهنگی بود که سبب تقویت اقتصاد فرهنگ و صادرات محصولات فرهنگی میشود. اگر این مهم عمیلیاتی شود، رایزنان ما نقش نمایندگی سازمان میراث را در سایر کشورها ایفا میکنند.
ایمانیپور اظهار داشت: وجه سوم، تقویت صادرات فرهنگی بود. این کار را قبل از اجلاس شروع کردیم. در این راستا رویداد «از ایران» را شکل دادیم و مؤسسات دانشبنیان و جوانانی را که در حوزه بینالملل استعداد دارند، شناسایی کردیم. بیش از ۵۰۰ مجموعه انتخاب شدند و هشتاد نفر آنها را برای برپایی نمایشگاه گزینش کردیم. این نمایشگاه مجالی بود تا رایزنان ما با ظرفیتهای فرهنگی آشنا شوند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: حوزۀ همسایگی برای ما اولویتدار و پر چالش است، تمام تلاشمان بر این است تا با دانش کامل سوءتفاهمها را به حداقل برسانیم.
ایمانیپور خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مأموریتهای سازمان، ظرفیت شناسی دستگاههاست؛ ظرفیتهایی در حوزه و دانشگاه وجود دارد که تا به حال به سراغ آنها نرفتهایم. بر اساس گفت و گویی که با این دستگاهها داشتیم، بنا شد استفادۀ حداکثری از این ظرفیتها در داخل و خارج صورت گیرد.
وی همچنین گفت: خدمترسانی به ایرانیان خارج از کشور از اولویتهای سازمان است، در موج جدید مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور شاهد کسانی هستیم که علاقهمند به ایران و انقلاب هستند. این افراد سفیران نظام بوده که به منظور فرصتهای شغلی و علمی برای مدتی به خارج از کشور مهاجرت میکنند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره چگونگی تحقق بهره مندی از ظرفیت نیروهای جوان و گروههای مردمی خلاق در حوزه فرهنگی هم گفت: به همین منظور نحوه انتخاب رایزنان فرهنگی را تغییر دادیم و در همین اجلاس هم تعدادی از گروههای معرفی شده کار خود را ارائه دادند و از آنها حمایت خواهد شد.
دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که اول مرداد آغاز بکار کرد، عصر امروز ششم مرداد با برگزاری آیین اختتامیه و نشست خبری تشریح دستاوردها و روند برگزاری اجلاس به کار خود پایان داد.