دعوت از اعضای زیستبوم نوآوری کشور برای حضور در رویداد «مجلس، تحول و نوآوری»
خانۀ خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه با انتشار پوستری از استارتاپها، شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای خلاق، اندیشکدهها برای حضور در رویداد ملی «مجلس، تحول و نوآوری» دعوت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در خصوص رویداد «مجلس، تحول و نوآوری» گفت: مجلس یازدهم از ابتدای آغاز به کار خود، عزم آن داشته تا از ظرفیتهای نخبگانی و مردمی، بیشترین بهره را ببرد. قرارگرفتن چهار رویکرد مردمیسازی، کارآمدسازی، شفافسازی و هوشمندسازی بهعنوان رویکردهای اصلی این مجلس ، نشان از ارادهای جدی برای تحول دارد.
بابک حمیدیا افزود : توفیق این رویکردها از سویی نیازمند همیاری اهالی اندیشه و جامعۀ نوآوری و عموم مردم است و البته از سویی دیگر ریلگذاری و زمینهسازی از جانب مجلس برای تحقق این همیاری و مشارکت را میطلبد.
وی گفت : خانۀ خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در راستای همین ریلگذاری و زمینهسازی تأسیس شد تا زمینهساز و تسهیلگر ارتباط اکوسیستم نوآوری و اکوسیستم اندیشهورزی با مرکز پژوهشهای مجلس و قوه مقننه باشد، این خانه برای تحقق این منظور در حوزه رویکردهای چهارگانه مجلس شورای اسلامی یازدهم، رویدادی با عنوان مجلس، تحول و نوآوری، برنامهریزی کرده است، مجلس تلاش دارد تا از ظرفیتهای نخبگانی و مردمی، بیشترین بهره را ببرد.
رییس خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه افزود : مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بهعنوان بازوی کارشناسی و مشورتی مجلس که نظام قانونگذاری و نظارتی کشور است به دنبال این است تا عقلانیت کارشناسی پشتیبان قوانین را به اندازه نخبگان و اندیشکدهها و صاحبنظران و صاحبان ایده و نوآوران گسترش دهد تا به مدد این عقل جمعی، کیفیت و کارآمدی و اثرگذاری قوانین تقویت شود .
حمیدیا گفت : خانه خلاق و مرکز نوآوری مجلس نقش نهاد واسط را برای تحقق این مهم بازی میکند، گفتمانسازی، نهادسازی، فرایندسازی و ابزارسازی از مقدمات و الزامات ایجاد تجربه مشارکت نخبگانی و مردمی در فرآیند تشخیص و رفع مسئله است.
وی افزود : بدون ایجاد فرآیندها و ابزارهای لازم، مشارکت در رفع مسائل و هم آفرینی راهحلها ممکن نیست و مردمیسازی و مشارکت نخبگان در حد شعار باقی خواهد ماند اما اگر این اتفاق رقم بخورد، به نیکی خواهیم دید که استعدادها و سرمایۀ انسانی موجود، چگونه راه گذار از مسائل و بحرانها را کشف میکنند و پایکار تحقق راهحلها میمانند و چهبسا که بسیاری از مسائل به نحوی به دست مردم و از خلال نوآوریهای اجتماعی و نوآوریهای بخش عمومی رفع میشود که دیگر نیازی به قانونگذاری و تورم قوانین نیست بلکه مجلس در بسیاری موارد نقش مانعزدایی به خود میگیرد.
حمیدیا گفت : در همین راستا رویداد ملی «مجلس، تحول، نوآوری» برنامه ریزی شده است و از همه استارتاپها و صاحبان ایده و اندیشه در کل کشور که در تحقق چهار رویکرد اصلی این مجلس یعنی مردمیسازی، کارآمدسازی، شفافسازی و هوشمندسازی، میتوانند مشارکت کنند، دعوت شده است.
وی افزود : در این رویداد، استارتاپها و اندیشهورزان در محورهای مختلف از قبیل اثر سنجی و شبیهسازی اثرات قانون: برای اجتناب و پیشگیری از اثرات پیشبینینشده و آسیبهای احتمالی قوانینی که در حوزههای مختلف اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و زیستمحیطی وضع میشود، جمعنویسی پیشنویس قوانین: برای مشارکت صاحبنظران و متخصصان و ذینفعان در فرایند تدوین قوانین، نظارت مردمی بر اجرای قوانین: برای اخذ بازخورد از اثرات قانون و افزایش ضمانت اجرای قوانین با مشارکت خود مردم، کارآمدسازی قوانین و کاهش تورم قوانین: برای افزایش اثربخشی قوانین، هوشمندسازی مراجعات مردمی نمایندگان: برای افزایش کارآمدی دفاتر نمایندگان و افزایش رضایت عمومی و سایر موضوعات و ایدههایی که میتواند در تحقق رویکردهای چهارگانه مجلس کمک کند به رقابت خواهند پرداخت و درنهایت برگزیدهها وارد فرایند شتابدهی و سرمایهگذاری خواهند شد تا تجربهای نو در سطح یکی از قوای سهگانه یعنی قوه مقننه رقم بخورد.
رییس خانه خلاق ومرکزنوآوری قوه مقننه با اشاره به اینکه این رویداد در آبان ماه برگزاری میشود افزود : علاقهمندان میتوانند در این رویداد تا ۲۱ مردادماه با مراجعه به آدرس https://lcih.ir/matn ثبت نام کنند.