پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت : میزان لطماتی که از حملات سایبری به کسب و کار ها و حکومت ها وارد می شود به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید ابوالحسن فیروزآبادی در کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات که با محور امنیت، تاب آوری و پایداری در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد افزود: در بخش امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات با نوعی عقب ماندگی مواجهیم اما کشورهای توسعه یافته در ۵ سال اخیر به شدت به این موضوع توجه کردند.
وی گفت : در کشورمان با نابسامانیهای نقش در حوزه امنیت سایبری مواجه هستیم و نقش دولت و بخش خصوصی هنوز در اقتصاد ملی مشخص نیست.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: وضعیت ما در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و در حوزه امنیت خوب نیست با توجه به تهدیدهای جدی که با آن مواجهیم و حتی با وجود اینکه استفاده از سخت افزار های آمریکایی را در زیرساخت های ممنوع کرده ایم اما در مجموع آن طور که باید رشدی در بحث امنیت فضای مجازی نداشتیم. فیروزآبادی گفت: حل این مشکلات صرفا از سوی دولت و بخش خصوصی نیست بلکه باید همکاری هایی ایجاد شود تا ظرفیت های کشور به منصه طهدر برسد .
وی افزود : در این بخش مشکلات زیرساختی داریم و باید تکلیف دارایی های غیر مادی هم مشخص شود .
وی گفت: باید فضا سازی لازم در حوزه امنیت فراهم و مطالعه کنیم که چگونه اندازه بازار ایران بزرگ شود .
فیروز ابادی افزود : مشکل دیگر ما این است که نظام امنیتی ما در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مبتنی بر شرکت های معروف آمریکایی است .
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: با توجه به توسعه فناوری هایی از جمله اینترنت اشیا باید فضایی را فراهم کنیم که همزمان با توسعه در کشور، نهادها و نیروهای انسانی لازم و بازیگران جدیدی را بیاوریم چرا که ما به این بازیگران در صنعت و خدمات نیاز داریم.
وی گفت: شرکت خدمات امنیتی نداریم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال ایجاد اپراتور خدمات امنیتی است.
وی افزود : تکمیل زنجیره حوزه امنیت از صنعت تولید و خدمات و ارزیابی و آزمایشگاه مرجع نیازمند توجه بیشتر است.
فیروزآبادی افزود : هم اکنون جرایم سایبری به شدت درکشور در حال گسترش است و ما شعبی تخصصی در قوه قضاییه داریم که علت شیوع این جرایم، حاکم بودن پلتفرم های آمریکایی است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: بزرگترین پدیده جرایم سایبری که موفق شدیم آن را رفع کنیم بحث خالی کردن حساب های بانکی مردم بود که با تدبیری که در بحث رمز پویا اندیشیده شد از صدهزار موردی که پیشبینی میشد در سال گذشته اتفاق میافتد پیشگیری شد.