ضرورت توجه به جایگاه والای پیشکسوتان جهاد و شهادت در دانشگاهها
مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس توصیههای موکد امام راحل و مقام معظم رهبری، توجه به جایگاه والای پیشکسوتان جهاد و شهادت در دانشگاهها بیش از پیش ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر غلامعلی جاودان اظهار کرد: مرور صحیفه امام (ره) نشان می دهد که یکی از پررنگترین موارد احساس قلبی ایشان نسب به یادگاران دفاع مقدس و خانواده های معظم شهدا، جانبازان و آزادگان اختصاص دارد.
وی افزود: توصیههای موکد امام راحل در مورد خانواده شهدا نشان از میزان توجه و اهتمام آن رهبر فرزانه درباره پیشکسوتان جهاد و شهادت است.
دکتر جاودان با بیان این سخن امام خمینی (ره) که فرمودند نگذارید پیشکسوتان شهادت و خون در پیچ و خم زندگی روزمرهی خود به فراموشی سپرده شوند، بر ضرورت توجه به سخنان ایشان در این زمینه تأکید کرد و گفت: بر اساس سخن مقام معظم رهبری این کشور همیشه به رزمندگان دوران هشتساله، به خصوص به خانوادههای شهدا و جانبازان و آزادگان و مفقودان و اسرا و خانوادههایشان مدیون است.
مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت تصریح کرد: وظیفه ما تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص توانمند و کارآمد بوده تا بتوانیم در مسیر رشد و تعالی کشور در عرصههای مختلف گام برداریم. باید متناسب با شرایط و وضعیت موجود مناسبترین اقدام ممکن در بحث تهاجم فرهنگی دشمنان داشته باشیم.
دکتر جاودان با بیان اینکه مباحث فرهنگی در اولویت نخست کاری است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در بسیاری از مواقع حوزه فرهنگی با وجود تهاجم فرهنگی دشمنان کمرنگ بوده و آن چنان که باید دیده نشده و باید متناسب با شرایط و وضعیت موجود مناسبترین اقدام ممکن را در حوزه فرهنگی و در راستای اثرپذیری حداکثری داشته باشیم.
مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اساسنامه طرح شاهد و ایثارگر در جلسه ۲۴ آذر سال ۱۳۹۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و قوانین بالادستی خوبی در این زمینه وجود دارد. در عین حال در برخی موارد نیازمند بازنگری بوده که در این خصوص موارد پیشنهادی خود را به مسئولان مربوطه ارائه کردهایم.
دکتر جاودان افزود: در حوزه نقل و انتقال دانشجویان با وجود ظرفیت محدود در این حوزه تاکنون بیش از ۵۰۰ پرونده نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر در مقاطع مختلف تخصصی و فوق تخصصی انجام شده است.
وی با تأکید بر اینکه آیین نامه اجرایی تبصره ماده ۶۶ مورد بازبینی قرار گرفته و به دانشگاهها و دانشکدههای تابعه هم ابلاغ شده است، گفت: در جلساتی که هماکنون در حال برگزاری بوده این بازبینیها در حال انجام است و امیدواریم پس از اتمام بازبینیها نتیجه نهایی آن به اطلاع عموم برسد.
مدیرکل شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در آیین نامه آموزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر به مواردی همچون ثبت نام و اخذ امتحانات بدون دریافت وجه، انتخاب واحد و حذف اضافه، مرخصی و تغییر رشته و ارزیابی تحصیلی و بهرهمندی جانبازان، آزادگان و فرزندان و همسران آنان همانند فرزندان و همسران شهدا از مزایای نقل و انتقالات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخته شده و تاکنون بالغ بر ۲۵۰ پرونده دانشجویان شاهد و ایثارگر در کمیسیون موارد خاص بررسی شده است.
دکتر جاودان با اشاره به برنامههای اداره کل امور شاهد و ایثارگر بر تقویت نقش و مشارکت مناطق آمایشی در تصمیمسازیها و مدیریت امور و فعال سازی ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر تأکید کرد.
وی افزود: حمایت از طرح همیار آموزشی، ساماندهی امور تشکیلات و منابع انسانی، تأکید بر مطالعات علمی و پژوهشی، احیاء ردیف اعتباری، تدوین و تصویب بودجه ویژه شاهد و ایثارگر متناسب با برنامهها و ماموریتها، تعریف و ایجاد ردیف اعتباری ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر و ایجاد سرانه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ویژه این گروه از دانشجویان از جمله سایر برنامههای ماست.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزازت بهداشت بیان کرد: همچنین پیگیری مطالبات دانشگاهها از بنیاد شهید و امور ایثارگران، انسجام و ساماندهی فرآیند ارسال مستندات آموزشی از دانشگاهها به این بنیاد، تدوین و بازنگری اساس نامهها، آیین نامهها و دستورالعملها، تدوین شاخصهای رتبهبندی علمی دانشگاهها و درج شاخصهای آن در برنامههای عملیاتی، افکار سنجی و نظرسنجی از دانشجویان، کارکنان و مدیران شاهد و ایثارگر، بازدید از ستادها و مدیریتهای شاهد و ایثارگر دانشگاهها، برگزاری نشستهای منطقهای با دبیران مناطق و دانشگاههای تابعه و بهرهمندی از ظرفیت دانشگاهها و مناطق آمایشی در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها و اجرای برنامههای ملی از جمله مواردی بوده که بخشی از آنها انجام شده و برخی از آنها در دست اقدام است.
دکتر جاودان تأکید کرد: در دوره ششم جشنواره ملی ایثار فراوانی شرکتکنندگان و منتخبان از تمامی مناطق و دانشگاهها داشتیم و از هماکنون برنامههای دوره هفتم این جشنواره در دستور کار قرار گرفته است تا شاهد رشد و ارتقاء کمی و کیفی این رویداد فرهنگی باشیم.
وی افزود: تدوین «آیین نامه جشنواره جایزه ملی ایثار» که به زودی با امضای آقای دکتر باقری فرد معاون آموزشی و رییس ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ می شود و طراحی «سامانه جشنواره» برای نخستین بار در میان دستگاه های آموزشی و معرفی دانشجویان برگزیده جشنواره در مرحله وزارتی (کشوری) به عنوان «دانشجوی استعداد درخشان و نخبه» با حمایت معاونت آموزشی و همکاری مدیریت دانشجویان استعداد درخشان در وزارت از اقدامات ارزنده دیگر در زمینه جشنواره جایزه ملی ایثار است.