پخش زنده
امروز: -
کارشناس ترویج با تاکید بر پایدار نگه داشتن درآمد کشاورز روستایی گفت: برای حفظ جمعیت روستاها و افزایش عملکرد کشاورزی باید طرح تربیت کشاورز جوان، طرح ناظر آبی، طرح کشت مخلوط و کشت گیاهان دارویی را رواج دهیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، مهدی فتحی، کارشناس ترویج وزارت جهاد کشاورزی در نشست تخصصی با بیان این که طبق قانونی که در سازمان حفظ نباتات وجود دارد، فروشگاه سموم کشاورزی تنها میتواند با نسخه گیاه پزشکی، سم بفروشد، تصریح کرد: چندین سال است که هیچ فروشگاه سموم کشاورزی و کلینیک کشاورزی بدون داشتن فارغ التحصیل کشاورزی حق راه اندازی ندارد. همچنین کلینیکهای کشاورزی که در کنارشان فروشگاه سموم کشاورزی باشد، به صرفه هستند.
فتحی با اشاره به این که در کشاورزی آفت، قارچ و بیماریهایی که بر اثر رطوبت و موارد مختلف در گیاه رخ میدهد، افزود: در کشاورزی برای مبارزه با آفت، قارچ و بیماریها از سه محصول آفت کش، حشره کش و قارچ کش استفاده میکردیم، اما الان کشورهای جهان از سموم کشاورزی به صورت محدودی استفاده میکنند و یا اصلا استفاده نمیکنند. به عبارتی آنها با مدیریت آفات، بیماریها و علفهای هرز یعنی با حداقل استفاده از سموم، محصولی سالم و ارگانیک تولید میکنند.
این کارشناس ترویج تصریح کرد: باید به دنبال مدیریت پایدار کشاورزی باشیم و بحثهای آموزشی فراگیر شود. وقتی که به دنبال مدیریت پایدار کشاورزی باشیم به کشاورزان مان آموزش میدهیم برای این که گیاه به آفت و بیماری مواجه نشود، باید تغذیه خوب از بدو کاشت داشته باشد. یکی از مشکلات کشاورزان ما این است که برای تولید حداکثر محصول به گیاه کود شیمیایی میدهند که با این کار، خاک فقیر میشود. اما هنگامی که به دنبال مدیریت پایدار کشاورزی باشیم سعی میکنیم به کشاورزان آموزش دهیم که برای مثال استفاده از فلان ماده معدنی، مقاومت گیاه را افزایش میدهد و گیاه دچار آفت و بیماری نمیشود و بنابراین دیگر از سموم استفاده نمیشود.
فتحی در ادامه تاکید کرد: کشاورزان که با تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی کشور را تامین میکنند، برای آنکه عملکردشان افزایش یابد و از منابع به طور بهینه استفاده کنند، به آموزش نیاز دارند؛ بنابراین داشتن تریبون مستقل و شبکه تلویزیونی حق کشاورزان است.
فتحی علت مهاجرت روستاییان به شهرها و کاهش جمعیت روستاها را کم شدن جاذبه کشاورزی و پایین بودن درآمد حاصل از کشاورزی نسبت به بخشهای تولیدی دیگر دانست و گفت: برای باقی ماندن جوانان در روستاها باید جذابیت ایجاد کنیم و از مهمترین کارهایی که میتوانیم در این زمینه انجام دهیم این است که درآمد برای کشاورز در روستا پایدار باشد. برای افزایش عملکرد کشاورزی و حفظ جمعیت روستاها باید طرح تربیت کشاورز جوان، طرح ناظر آبی، طرح کشت مخلوط و کشت گیاهان دارویی را رواج دهیم. گیاهان دارویی یکی از راه حلهای اصلی بن بست تولید است، این گیاهان کم آب طلب هستند و عملکرد خوبی نسبت به خیلی از محصولات در حال کشت دیگر دارند.