پخش زنده
امروز: -
از دکتر اسمعیل قوانلو، عضو هیأتعلمی بخش مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز بهعنوان برگزیده ایرانی جایزه کامستک تقدیر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،در آیین تجلیل از مقام علمی برگزیدگان کمیتهی دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک)، از دکتر اسمعیل قوانلو، عضو هیأتعلمی بخش مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز بهعنوان برگزیده ایرانی جایزه کامستک تقدیر شد.
دکتر وحید حدادی اصل در آیین تجلیل از مقام علمی برگزیدگان ایرانی جوایز کامستک، اعمال تحریم علیه ایران را مانع اصلی در همکاریها با کامستک (کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی) دانست و گفت: سه شبکه کامستک شامل شبکه نانوفناوری، پارکهای علم و فناوری و دانشگاههای مجازی جهان اسلام در ایران فعالیت دارند.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم تاکید کرد: فعالیت سه شبکه کامستک در ایران بسیار با اهمیت است، سیاست ایران همکاری جدی با کامستک است و کسب جایزه این سازمان توسط دانشمندان خودرا یک افتخار میدانیم.
قائممقام وزیر علوم در امور بینالملل اظهار داشت: اساتید و دانشجویان بسیاری از ایران با کامستک همکاری دارند و در حال حاضر نیز اساتیدی از ایران توانستند جوایز کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی را کسب کنند، جوایزی که کامستک به دانشمندان و بهخصوص دانشمندان ایرانی اهدا میکند، بسیار ارزشمند است و این باعث گسترش فعالیت دانشمندان و ایجاد انگیزهای برای آنها است.
در تداوم تولیدات علمی، نگاهمان به سمت اقتصاد و تجاریسازی است
دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم گفت: امسال علاوه بر نگاه علمی به فعالیت دانشگاهها و مراکز علمی ایران، ارتباط آنها با مسائل اقتصادی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری سایر بازیگران حوزه علم و فناوری سعی داریم خروجیهای علمیمان را به تجاری سازی برسانیم.
معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه سخنان خود گفت: در سال ۲۰۲۱ در پایگاه اسکوپوس بیش از ۷۷ هزار خروجی از کشورمان به ثبت رسیده است. ایران در زمینه تولیدات علمی در حال حاضر رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده و این در حالی است که ارجاعات به مقالات علمی ایران نیز از وضعیت مناسبی برخوردار است و در ارجاعات نیز رتبه ۱۵ و ۱۶ را در دنیا کسب کرده ایم.
دکتر صالحی با بیان اینکه هر سال میزان فعالیتهای مشترک بین المللی ما افزایش یافته است، افزود: دانشمندان ما همواره محدود به مرزهای سیاسی نبودند و در سال ۲۰۲۱، بیش از ۳۵،۷ درصد فعالیتهای بینالمللی در تولیدات علمی داشتهایم.
وی درخصوص پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی علم و فناوری و انجمنهای علمی ایران اظهار داشت: هم اکنون ۵۵۹ پژوهشگاه و مرکز پژوهشی، ۱۰۷ قطب علمی و ۴۱۹ انجمن علمی در حوزههای مختلف علوم انسانی، علوم پایه، فنی مهندسی، کشاورزی، هنر و معماری در کشور داریم.
دکتر صالحی بیان کرد: در سال ۲۰۲۱، ۴۹ پارک علم و فناوری در سطح کشور مشغول فعالیت بودهاند که در هر استان یک پارک جامع و برخی دانشگاهها و پژوهشگاهها نیز دارای پارک هستند. همچنین ۲۴۰ مرکز رشد در کشور وجود دارند که حلقهای برای تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی فناوریها هستند.
دکتر اسمعیل قوانلو، عضو هیأتعلمی دانشگاه شیراز و برندهی جایزه کامستک نیز در این مراسم اظهار داشت: اگر به سخنان مقام معظم رهبری توجه کنیم کلیدواژههای مرجعیت علمی، جهاد علمی و کار گروهی را میبینیم.
وی ادامه داد: در همین راستا ما با یک کار گروهی کتابی را تالیف کردیم که بهعنوان برترین کتاب علمی سال ۲۰۲۱ کامستک برگزیده شد و در اینجا از همکارانم دکتر هاشم رفیعی تبار و دکتر سیداحمد فاضل زاده تشکر میکنم.
استاد دانشگاه شیراز ادامه داد: کتاب نتیجه سالها تحقیقات در زمینه فناوری نانو است تا برای همه محققان داخلی و خارجی قابل استفاده باشد. این کتاب که توسط انتشارات بین المللی اشپرینگر چاپ شده است، سال ۱۳۹۸ در فرهنگستان علوم رونمایی شد.
قوانلو با اشاره به تألیف کتاب دیگری در زمینه فناوری نانو و مکانیک جامدات گفت: کار گروهی در کشور دشوار است، اما ما با کمک محققان این روند را ادامه میدهیم.
جوایز کامستک به صورت دوسالانه در ۹ رشته تخصصی شامل یک عمر تلاش در ارتقای رشته زیستشناسی، یک عمر تلاش در ارتقای رشته شیمی، جایزه محقق جوان، جایزه بهترین کتاب علمی، جایزه بهترین پتنت (ثبت اختراع) علمی، جایزه بهترین مقاله علمی در رشته زیست شناسی، جایزه بهترین مقاله در رشته شیمی جایزه بهترین مقاله در ریاضیات و جایزه بهترین مقاله در رشته فیزیک هر دو سال یک بار در حوزه علوم پایه و علم و فناوری برای قدردانی از محققان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اعطا میشود. هر جایزه شامل یک گواهی، مدال افتخار و جایزه نقدی است.
این کمیته جوایز ویژهای به دانشمندان مقیم و شاغل در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی اعطا میکند که فعالیتهای پژوهشی ارزندهای انجام داده باشند. جایزه کامستک یکی از جوایز معتبر علمی برای محققان کشورهای اسلامی است.
در این آیین دکتر علی اکبر موسوی موحدی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک جایزه یک عمر دستاورد کامستک در رشته بیوشیمی و بیوفیزیک و دکتر اسمعیل قوانلو عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز نیز جایزه بهترین کتاب علمی کامستک را دریافت کردند.