عسل نعمتی گزارش میدهد؛
یک کیلو گارنِت سبز معادل ۷۰ هزار بشکه نفت
گارنِت سبز کرمان؛ گوهرسنگی که به گفته رییس انجمن گوهر سنگ ایران یک کیلو تراش خورده آن، معادل ۷۰ هزار بشکه نفت میارزد در پیچ و خم بی تدبیری ها، توسط مافیا به یغما میرود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ رییس انجمن گوهر سنگ ایران با اشاره به اینکه "گارنت دمانتویید" کرمان از این گوهرهای نابی است که به تاراج میرود، گفت: گارنت سنگ ارزشمندی که یک کیلو تراش خورده آن ۵ میلیون دلار معادل ۷۰ هزار بشکه نفت میارزد و هر قیراطش هزار دلار به فروش میرسد به گونهای که در سایت جهانی فروش گارنت سبز هر نگین آن بسته به میزان پاکی، رنگ و وزن تا ۱۲ هزار یورو یعنی حدود ۳۶۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
مسعود کیانی افزود: رد پای این جواهر ناب در جنوب استان کرمان دیده شده، اما به صورت خام (راف) فروخته میشود و در کشورهای دیگر پس از تراش با ارزش افزوده ۵۰۰ برابری به فروش گذاشته میشود و حتی حقوق دولتی آن نصیب کشور ما نمیشود.
وی افزود: رگههای سنگ گارنت سبز در شهرستان "ارزوییه" و در معادن "کرومیت اسفندغه" جا خوش کرده که صاحبان معدن باید برای اکتشاف این ماده معدنی، مجوز اکتشاف دریافت کنند، اما سال هاست این اتفاق نیفتاده و برداشتها از معدن به صورت کاملا غیر قانونی انجام میشود.
تاج الدینی کارشناس معدن اسفندغه افزود: این معدن ذخیره خوبی از سنگ گارنت را در دل خود دارد که با بهره برداری از آن، اشتغال این منطقه هم رونق میگیرد.
سید ابومحمد هاشمی مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ از اجرای مطالعات اکتشافی گوهرسنگها در ۱۱ استان کشور خبر داد و گفت: اقدامات صورت گرفته براساس مفاد سند ملی طرح توسعه صنعت گوهرسنگ در کشور است و این سند ملی، شهریور پارسال ابلاغ شد؛ اما هنوز دست مافیای قاچاق از این سنگهای قیمتی کوتاه نشده است.
این در حالی است که مقام معظم رهبری در دیدار شهریور سال ۱۳۹۴ رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با ایشان، ضمن اشاره به پرهیز از خام فروشی معادن در بیاناتی فرمودند: معادن باارزشی در استان کرمان یا در جنوب خراسان داریم، سنگهای فوقالعاده باارزشی وجود دارد. اینکه ما این سنگ را همینطور یک دفعهای بِکَنیم، بفرستیم ایتالیا که آنها بعد تبدیل کنند و ارزش افزودهاش را چند ده برابر ببرند، احیاناً گاهی برای خود ما هم آنها را بفرستند و صادر کنند داخل کشور ما، آدم خیلی زورش میآید که یکچنین چیزی بشود.
در این بین وجیه الله جعفری رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در پاسخ به علت بی توجهی به ظرفیت گوهرسنگها در کشور میگوید: گارنت کرمان تنها سنگ مغفول در ایران نیست بلکه گوهر سنگهای دیگری هم وجود دارند که از آن اطلاعی نداریم بنابراین باید با برنامه ریزی دقیق و اصولی، شناسایی و برداشت این گوهرسنگها انجام شود.