پخش زنده
امروز: -
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به وجود ۱۴ میلیون و ۳۵۵ هزار هکتار جنگل در کشور گفت جنگل زاگرس قادر است سالانه به اندازه دو برابر بزرگترین سد آبی کشور، آب ذخیره و تولید کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عباسعلی نوبخت سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، عباسعلی نوبخت در اولین جلسه کارگروه ملی ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست با تاکید بر اهمیت ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی در سطح جامعه، پیشنهاد کرد با اضافه شدن عبارت «منابع طبیعی» به برنامه مصوب شورای فرهنگ عمومی کشور، این برنامه به «برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی» تغییر نام یابد.
نوبخت با تاکید بر ارتقای سطح حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست افزود: امروز هزینه برای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست سرمایه گذاری است.
نوبخت در ادامه از وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در کشور خبر داد و افزود: متاسفانه در سالهای گذشته با طبیعتمان به درستی رفتار نکرده ایم. این در حالی است که طبیعت عکس العملهای رفتارهای نادرست را به ما نشان میدهد.
نوبخت تصریح کرد: ما متولی امنیت زیستی کشور هستیم و اگر حفظ امنیت زیستی مورد توجه قرار نگیرد قطعاً امنیت ملی و امنیت غذایی کشور به خطر میافتد.
مسئول اول منابع طبیعی کشور با اشاره به برخی از ویژگیهای بی نظیر طبیعت ایران، گفت: ما ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده جهان را در کشورمان داریم و این تنوع اقلیمی و آب و هوایی ما را موظف میکند که از طبیعت کشورمان به خوبی محافظت کنیم.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین با اشاره به اهمیت حفاظت از جنگلها گفت جنگل زاگرس قادر است سالانه به اندازه دو برابر بزرگترین سد آبی کشور، آب ذخیره و تولید کند.
نوبخت پیش از این در بیان اهمیت حفاظت از جنگل گفته بود جنگلهای کشور سالانه به ارزش ۹۰ هزار میلیارد تومان اکسیژن تولید میکنند.
این در حالی است که دکتر مجتبی روحی کارشناس کشاورزی نیز با اشاره به برخی ویژگیهای جنگلها گفت که اگر بخواهیم ارزش مادی برای جنگل در نظر بگیریم برآوردها نشان میدهد که ۱۷ تریلیون دلار ارزش زیست محیطی پوشش سبز جنگل هاست.
روحی در ادامه به برخی از ویژگیهای جنگل ها، چون تاثیر آن در تلطیف آب وهوا، داشتن چشم انداز زیبا که مسرت خاطر را به دنبال دارد، افزایش نفوذ پذیری و ذخیره آب در خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، ترسیب کربن، تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن و استفاده در صنایع اشاره کرد.