خودمراقبتی؛ اساسیترین راه پیشگیری از ابتلا بـه بیماریها
معاون امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی گفت: خودمراقبتی اساسیترین راه برای پیشگیری از ابتلا بـه بیماریها بـه ویژه بیماریهای مزمن است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر محمدرضا سهرابی ضمن گرامیداشت روزجهانی خودمراقبتی گفت: خودمراقبتی شامل اقداماتی آموختنی، آگاهانه و هدفمند است فرد برای سالم ماندن خود، خانواده دیگران انجام میدهد.
وی افزود: خودمراقبتی در واقع به معنی مراقبت از خود است یعنی کارهای روزمره هرچند کوچکی که انجام میدهیم تا زندگی بهتر و سالمتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: در میان عوامل تعیین کننده سلامت، اقدامات خودمراقبتی اساسیترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری به ویژه بیماری های مزمن شناخته شده است.
دکتر سهرابی خودمراقبتی را دربرگیرنده حیطه وسیعی از فعالیتها مشتمل بر ارتقای سلامت، پیشگیری و درمان بیماریها و توانبخشی بیماریهای مزمن برشمرد.
وی افزود: فراگرفتن فعالیتهای خودمراقبتی میتواند فرد را به سمت حفظ سلامتی و احساس خوب بودن سوق دهد. سازگاری فرد با بیماری افزایش یابد و توان مراقبت از خود در افراد بیشتر شود. همچنین میزان ناتوانی و از کارافتادگی بیماران و هزینههای درمانی کاهش یابد.
دکتر سهرابی تأکید کرد: به رفتارهای خودمراقبتی باید به عنوان یک راهبرد اصلی توجه ویژه داشته باشیم که منجر به حفظ و ارتقای سلامت، کیفیت زندگی، افزایش رضایت بیماران، منطقی شدن استفاده از خدمات و کاهش هزینههای سلامت میشود.
وی مهمترین رفتارهای خودمراقبتی ارتقا دهنده سـلامت را رفتارهای تغذیهای سـالم، فعالیتهای جسمانی، مدیریت اسـترس، ارتباطات بین فردی، رشد معنوی و مسئولیت پذیری در قبال وضعیت سلامتی عنوان کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی افزود: با تقویت رویکرد خودمراقبتی مردم قادر خواهند بود رفتارهای بهداشتی را به طور مناسب انتخاب و اجرا کنند و برای سلامت خود تصمیمهای صحیح بگیرند؛ بنابراین آموزش اقدامات خودمراقبتی و ترویج آن به وضوح موجب افزایش کارآیی و مهارت های فردی مردم میشود.
دکتر سهرابی گفت: برنامه ملی خودمراقبتی به عنوان پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت طراحی و بسته خودمراقبتی از مهر ۱۳۹۴ برای اجرا به معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
گفتنی است، روز جهانی خودمراقبتی با شعار «امسال برای خودمراقبتی چه قولی به خودت میدهی؟» مردم را تشویق میکند تا یک تعهد شخصی و یک اقدام خاص خودمراقبتی را بپذیرند و آن را با دیگران به اشتراک بگذارند.