پخش زنده
امروز: -
شاخص اهدای سلامت خون در ایران با آمریکا و اروپا برابری می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران گفت: آمار اهدای خون در خراسان رضوی با توجه به بضاعت بالای اين استان کاهش یافته است که یکی از علل اصلی آن کمبود کارکنان در اداره كل انتقال خون خراسان رضوی است.
دکتر مصطفی جمالی افزود: ظرفیت بالایی در زمینه اهدای خون در خراسان رضوی وجود دارد اما زیر ساخت های لازم برای روستاها و حتی شهرها تدارک دیده نشده است.
دكتر جمالی ادامه داد: میزان اهدای خون در خراسان رضوی از میانگین کشوری پایین تر است. ذخیره خون خراسان رضوی 5 روز است در حالیکه در تهران 11 روز است و باید میانگین 8 روز باشد.
وی گفت: با استانداری خراسان رضوی تعاملاتی داشتیم كه اگر اعتبار برای جذب پزشک و کارکنان افزایش یابد قطعا ذخیره خون خوبی خواهیم داشت.
مديرعامل سازمان انتقال خون ايران عنوان داشت: زیر ساخت هاي لازمه در اين استان به شكل مناسب فراهم نیست و اگر توسعه لازمه فراهم نشود ممکن است مردم استان با کمبود خون مواجه شوند.
دكتر جمالی همچنین گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده ایران در شاخص اهدای خون و شاخص سلامت خون با آمریکا و اروپا برابر و در موارد از آنها جلوتر است.
وی ادامه داد: ذخایر انتقال خون در کشور بسیار خوب بوده است ولی اگر کرونا اوج بگیرد ممکن است در سطح کشوری نيز با مشکل جدی مواجه شویم كه همراهی مردم كل كشور بویژه استان مهم خراسان رضوی را می طلبد.
دكتر جمالی گفت: خون قابل تولید نیست و فقط بايد از اهدا کننده تامین شود و فرآورده های اصلی مانند پلاکت، گلبول قرمز و پلاسما از هر واحد خون گرفته می شود که می تواند جان سه نفر را نجات می دهد.
مديرعامل سازمان انتقال خون كشور تاكيد كرد: اهدا خون پيشگيری كننده از سکته قلبی و مغزی بوده و درصد و شانس ابتلا به سرطان را کاهش می دهد اما مهمترین ارزش در اهدای خون حس نوع دوستی و انسان دوستی است.
وي اظهار داشت: اهداکنندگان خون سازمان اکثرا میانسال بوده و این خطری است که ممکن است آینده کشور را به خطر بیاندازد و همچنین در دنیا 50 درصد اهداکنندگان خانم ها هستند كه در ایران اين ميزان کمتر از 5 درصد است.
وي بيان کرد: در اوج کرونا در دنیا 30 درصد کاهش اهدا خون داشتیم درحالیکه در ایران 8 درصد کاهش اهدا خون داشتیم و این به خاطر اهداکنندگان نوع دوست كشور خوبمان است.
دكتر جمالی افزود: تکنولوژی تبدیل پلاسما به داروهای ضد سرطانی اقدام پیچیده ای نیست ولی در کشور ما هنوز پالایشگاه آن ساخته نشده است و برای تبدیل پلاسما به داروهای ضد سرطانی باید پلاسمای مازاد بر نياز به آلمان ارسال شود.