آذربايجان شرقي دومین توليدکننده عدس کشور
مدير امور زراعت سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: آذربايجان شرقي با 17 درصد توليد عدس کشور رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، جلال رحيم زاده در گفتگو با خبرنگاران افزود: در سال زراعي جاري 21 هزار هکتار از اراضي زراعي اين استان به ويژه در منطقه ورزقان به زير کشت محصول عدس رفته بود که از اين ميزان، بيش از 13 هزار و 650 تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف ميشود.
وي با بيان اينکه آذربايجان شرقي هم در سطح زير کشت و هم در زمينه ميزان برداشت عدس رتبه دوم کشور را بعد از استان اردبيل دارد ادامه داد: محصول عدس آذربايجان شرقي به علت توليد به شکل ارگانيک و محصول سالم از مرغوبيت و سلامت بالايي برخوردار است.
به گفته وی، ورزقان پیشتاز تولید عدس در استان است و کيفيت محصول عدس این شهرستان در رتبه نخست کشوري قرار داشته و داراي شهرت ملي است.
مدير امور زراعت جهادکشاورزي آذربايجان شرقي اضافه کرد: بعد از شهرستان ورزقان، شهرستانهاي اهر، سراب، ميانه و هريس به ترتيب بيشترين سطح زير کشت عدس را به خود اختصاص داده اند.
مدير جهادکشاورزي شهرستان ورزقان نيز با بيان اينکه سطح زير کشت عدس در شهرستان ورزقان، 13 هزار و 916 هکتار بود میزان توليد محصول عدس این شهرستان را افزون بر 9700 تن بیان کرد.
سعيد پورحيدر افزود: 12 درصد عدس کشور در شهرستان ورزقان تولید می شود.
وي با اشاره به اينکه عدس از محصولات اصلي زراعي ورزقان و در شهرستان بعد از گندم در رتبه دوم قرار دارد خاطرنشان کرد: از جمله مشکلات عدس کاران منطقه نبود ماشين آلات برداشت و واحدهاي بسته بندي در شهرستان است.
ميزان متوسط توليد عدس در ايران برابر با 80 هزار تن است که 91 درصد آن را کشت ديمي و 9 درصد باقي مانده را کشت آبي تشکيل ميدهد.
سرانه مصرف در کشور حدود 3 کيلوگرم است و نسبت به ساير حبوبات محبوبيت بيشتري در ميان مصرف کنندگان دارد.