پخش زنده
امروز: -
معاون شهرسازی و معماری شهرداری یزد: در حال برون سپاری برخی خدمات نظیر امور کمیسیون ماده ۱۰۰ و تغییر کاربریها به دفاتر کارگزاری هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدمهدی شرافت در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سامانه شهروندسپاری در ۱۵ تیرماه سال گذشته به عنوان اولین شهر در کشور رونمایی شد و نتیجه آن نییز کاهش مراجعات شهروندان بود.
وی افزود: در این مدت ۸۵۲ مجوز به صورت غیرحضوری صادر شد که ۴۳۰ مورد آن آنی بود. بیش از ۵۰ درصد از درخواستها ظرف چند دقیقه در سامانه پاسخ داده شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری یزد با اشاره به آنی بودن پاسخگویی به ۶۵ درصد درخواستها در شهرداری منطقه سه تصریح کرد: این آمار بالا ناشی از این است که مشکل زمین در این منطقه کمتر است.
وی درباره دفاتر کارگزاری شهرداری اظهار داشت: این دفاتر درآمد چندانی ندارند، اما نمیتوان به این بهانه هزینههای بیشتری را به مردم وارد کرد، بنابراین در حال برون سپاری برخی خدمات نظیر امور کمیسیون ماده ۱۰۰ و تغییر کاربریها و واگذاری این مسائل به دفاتر کارگزاری هستیم.
شرافت از جایگزین کردن دفاتر کارگزاری به جای ناحیههای خدمات تا آخر دوره شورای کنونی خبر داد و گفت: ما باید نواحی خدماتی در شهرداری داشته باشیم و بر این اساس به دنبال ارتقای دفاتر کارگزاری به دفاتر الکترونیکی خدمات شهرداری هستیم تا شهروندان خدمات شهرداری را از این دفاتر دریافت کنند.
وی شهرداری را متولی صدور پروانه عنوان کرد و ادامه داد: نظارت بر ساخت و ساز به دو صورت است؛ ساختمانهای شخصی که توسط مردم ساخته میشود را سازمان نظام مهندسی نظارت بر آن را برعهده دارد و ساختمانهای دولتی نیز توسط خود ارگانها مورد نظارت قرار میگیرد و فقط پروانه را از شهرداری میگیرند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری یزد با اشاره به اجرای هفت طرح مشارکتی به مساحت یک میلیون مترمکعب در یزد افزود: برخی طرحها بیش از ۱۳ سال است که به طول انجامیده و ما درصدد تحقق آنها هستیم. طرح شهید قندی، طرح مسکونی میدان امام علی (ع)، مجتمع فرهنگی بلوار بسیج و طرح میدان امام حسین (ع) موافقتها را کسب کرده و با دریافت پروانه میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند.
وی درباره آمار تخلف ساخت و ساز خاطرنشان ساخت: آمارهای اعلام شده به هیچ وجه رسمی نیست و ما تلاش میکنیم نظام آماری دقیقی تا آخر سال داشته باشیم تا از آمار کلی خارج شده و تخلفها را به صورت دقیق اعلام کنیم.
شرافت با تأکید بر اینکه یزدیها ذاتا اهل تخلف نیستند، ادامه داد: با برگزاری جلسات مختلف درصدد هستیم تا ضوابط مشکل ساز را تعدیل کنیم و در این راستا رافت اسلامی را مدنظر قرار دهیم، البته این به معنای عدم اجرای حکم نیست و ساختمانهایی که حکم تخریب دارند، حتما تخریب خواهند شد.
وی میزان جریمهها را ناچیز دانست و تصریح کرد: جریمه یکی از ابزار بازدارنده به شمار آمده و متخلف باید آن را پرداخت کند، اما جرایم کنونی با توجه به قیمت املاک به هیچ وجه بازدارنده نیست و گاهی یک ملک را به مبلغی جریمه میکنیم که چندین برابر آن را با فروش ملک به دست میآورد.
معاون شهردار یزد از اهمیت استحکام نما سخن گفت و افزود: کمیته نمای شهری تشکیل شده و ساختمانها به ویژه ساختمانهای اداری و تجاری باید نمای آنها در کمیته تصویب شود تا پایان کار بگیرد.
وی از عدم تطابق ساخت و ساز با نقشه به عنوان یکی دیگر از مشکلات یاد کرد و بیان داشت: گاهی ساخت و ساز بر اساس نقشه صورت میگیرد، اما سپس تغییراتی در آن اعمال شده که با نقشه مغایرت دارد، چنین ساختمانهایی مطمئنا تعطیل خواهند شد.
شرافت ادامه داد: ساختمانهای خشتی از پایداری برخوردار نبوده و گاهی مشکل آفرین میشوند. برخی ساختمانها هم در ظاهر مشکلی ندارند، اما پایان کار نداشته و اگر مالکان به دنبال پایان کار نباشند، پلمب خواهند شد.