پخش زنده
امروز: -
توسعه سامانه مبتنی بر اینترنت اشیاء، مصرف آب یک بوستان در تهران را به یک سوم کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ایران یک کشور نیمه خشک محسوب میشود که با مشکلات و چالشهایی در حوزه خشکسالی و کمبود آب دست و پنجه نرم میکند، گفت: با توجه به نقش کلیدی فناوری و خلاقیت در حل و یا کاهش چالشهای مرتبط با مسئله آب، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، حمایتهای مختلفی را برای شرکتهای فعال در این حوزه ترتیب داده است.
توسعه کارایی ها و دامنه استفاده از اینترنت اشیا در صنعت آب، آبرسانی و آبیاری، زمینه را برای احیای منابع و مدیریت مصرف آب فراهم کرده است.
با استفاده از این فناوری، شرکت دانشبنیان مهندسی رهرو تلاش جاوید طرح های مختلفی را برای کاهش مصرف آب توسعه داده است.
طرح ملی انتقال آب سد طالقان به تهران، یکی از پروژههای بزرگی بود که با مشارکت فناورانه این شرکت دانشبنیان به سرانجام رسید. این خطوط انتقال در بین راه دارای انشعاباتی است که آب را به شهرهای همچون هشتگرد و کرج انتقال میدهد. همچنین مخازنی برای ایجاد تعادل در مسیر تعبیه شده است، پیش از این، تعیین دبی آب هر شهر و انشعاب و مخازن تنها با تکیه بر نیروی انسانی انجام میشد.
همچنین این شرکت دانشبنیان موفق شد با نصب یک سامانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء، امکان مانیتورینگ آنلاین کلیه فرایندها و کنترل تمام عملیات توسط، تنها یک اپراتور را فراهم کند. دیگر طرحهای شرکت دانشبنیان مهندسی رهرو تلاش جاوید، هوشمند سازی آبیاری در بوستان سلیمانیه تهران است.
با توجه به نیاز به صرفه جویی آب، این شرکت دانشبنیان توانسته با نصب کنترلرهای هوشمند، مصرف آب در این بوستان و مصرف برق را به یک سوم کاهش دهد، همچنین میزان نیروی انسانی مورد نیاز را نیز به حداقل برساند.
بر اساس سیستم هوشمند این شرکت دانشبنیان، امکان کنترل آبیاری، میزان آب و زمان آبیاری کلیه بوستانهای هر شهر، تنها از یک مرکز کنترل فراهم شده است. در صورت حمایت بیشتر امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی دیگر کشورها را نیز وجود دارد.