پخش زنده
امروز: -
ساکنان پایتخت افغانستان میگویند در شرایطی که اقتصاد کشور در مواجهه با تحریمهای بین المللی دست و پنجه نرم میکند، افغانها هر روز بیشتر به سمت فقر و گرسنگی شدید میروند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه سی سی تی وی؛ تحریمهای بین المللی مردم افغانستان را به سمت فقر بیشتر سوق داده است.
بر اساس این گزارش، ساکنان کابل پایتخت افغانستان میگویند در شرایطی که اقتصاد کشور در مواجهه با تحریمهای بین المللی دست و پنجه نرم میکند، افغانها هر روز بیشتر به سمت فقر و گرسنگی شدید میروند.
برآورد سازمان ملل متحد این است که ۹۵ درصد افغانها با کمبود مواد غذایی روبرو هستند در حالی که نیمی از جمعیت با «گرسنگی حاد» مواجه اند.
یکی از ساکنان کابل گفت: «صلح و امنیت برقرار است، اما کاسبی نیست. وضعیت اقتصادی مردم بد است.»
شهروند دیگری از کابل با ابراز تاسف گفت: «امیدی نیست. خدا به فقرا رحم کند. قیمتها بالا رفته، اجاره مغازهها بالاست. نه کار است، نه کاسبی، ما گیج شده ایم.»
ارتباط اقتصاد بیمار افغانستان که ۸۰ درصد آن در زمان اشغال این کشور توسط نیروهای نظامی تحت رهبری آمریکا با کمکهای مالی خارجی تامین میشد، پس از خروج نظامیان آمریکا در سال گذشته، به سرعت با سایر نقاط جهان قطع شد.
آمریکا بلافاصله انتقال پول به افغانستان را ممنوع کرد، چاپ پول محلی افغانی به حالت تعلیق درآمد و ارتباط کشور از شبکه ارتباطات مالی بین بانکی جهانی (سوئیفت) قطع شد. تقریباً همه تراکنشهای مالی بین المللی در سیستم سوئیفت پردازش میشود.
عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان گفت: «وضعیت انسانی وخیم شده است. این وضعیت از قبل وجود داشت، بنابراین زمانی که ما به قدرت رسیدیم، با تحریمهای خودکاری که علیه افغانستان اعمال شد، این شرایط تشدید شد. ارتباط ما با سیستم بین المللی سوئیفت قطع شده است.»
با توجه به اینکه انزوای اقتصادی افغانستان پایانی ندارد، سازمان ملل متحد بیم آن را دارد که این کشور امسال با «فقر جهانی» روبرو شود، به طوری که ۹۷ درصد از جمعیت با درآمدی کمتر از خط فقر تعیین شده توسط بانک جهانی - یعنی ۱/۹ دلار در روز - زندگی میکنند.