به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند در مراسم افتتاحیه این جشنواره گفت: سطح زیر کشت باغات زردآلو در شهرستان مرند ۲۷۰۰ هکتار است که رتبه اول را در تولید زردآلو در استان به خود اختصاص داده و پیشبینیشده است امسال ۳۲ هزار و ۴۰۰ تن زردآلو در این شهرستان تولید شود.
علی صیادی افزود: در این شهرستان ارقام مختلف زردآلو تولید میشود که ۱۷ رقم زردآلو شناساییشده است که ۲۰ درصد از محصول تولیدی بهصورت تازه خوری و ۸۰ درصد تبدیل به قیسی یا برگه و چیپس زردآلو میشود.
وی ادامه داد: از بهترین ارقام زردآلوهای شهرستان میتوان به ارقام عسگر آباد، نصیری، تبرزه (شامل قرمزی، ساری، قره)، اردوباد، شاهرودی و ... را نام برد که هم قابلیت تازه خوری و هم قابلیت خشکباری دارد.
صیادی اضافه کرد: علاوه بر اینکه تولیدات زردآلوی شهرستان مرند در صنایع تبدیلی ایجاد شده در شهرستان فرآوری میشود، تولیدات شهرستانها و استانهای همجوار نیز در این منطقه به قیسی یا برگه تبدیل میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم هدف از برگزاری چنین جشنوارههایی را معرفی پتانسیلهای شهرستانهای استان عنوان کرد و گفت: شهرستان مرند یکی از شهرستانهای تاریخی با دارابودن جاذبههای گردشگری و محصولات متنوع کشاورزی است که میتوان از هرکدام از این ویژگیها در بخشهای مختلف برای آبادانی شهرستان بهره گرفت.
تراب محمدی افزود: بهترین نوع زردآلو استان در شهرستان مرند تولید میشود، ولی به دلیل نبود صنایع تبدیلی، این محصول باارزش غذایی بالا آن چنان که باید معرفی نشده است و همچنان به صورت سنتی فرآوری و به بازار عرضه میشود.
داود عباسی فرماندار شهرستان مرند نیز با تاکید بر اینکه باید کشاورزی از سنتی به صنعتی و مکانیزه تبدیل شود افزود: ما باید ارتباط صنعت و کشاورزی را افزایش بدیم و حرکت ما باید بهطرف صنایع تبدیلی باشد در غیر اینصورت خام فروشی با هزینههایی که کشاورز دارد مقرونبهصرفه نیست.
برگزاری نمایشگاه عرضه زردآلو، فرآوردههای جانبی محصولات تابستانه و صنایعدستی به همراه اجرای برنامههای فرهنگی و آموزشی و مسابقات نقاشی و عکاسی از برنامههای جنبی دومین جشنواره زردآلو در مرند است که تا پایان تیر در پارک قوناخلار این شهر برگزار میشود.