وارداتی بودن، علت گرانی سیب زمینی در خراسان رضوی
با ورود سیب زمینی استان در فصل پاییز، قیمت این محصول در بازار خواهد شکست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سیب زمینی موجود در بازار استان، محصول تولیدی و وارداتی استانهای دیگر در قالب طرح استمرار کشت است به همین دلیل، قیمت موجود بر اساس هزینه های کشت سایر استانها و نیز کرایه حمل محاسبه می شود و همین امر علت افزایش قیمت آن برای مصرفکننده است.
فرزاد عدالتیان افزود: کشت سیبزمینی خراسان رضوی در فصل بهار انجام و برداشت آن نیز در فصل پاییز صورت میگیرد که امید است با ورود محصول تولید داخل استان شاهد شکسته شدن قیمت باشیم.
وی ادامه داد: فصل اوج برداشت سیب زمینی در خراسان رضوی مهر ماه است و با توجه به کشت سه هزار و ۸۰۰ هکتار از این محصول در استان پیش بینی می شود ۱۳۰ هزار تن محصول سیب زمینی تولید شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: شهرستانهای قطب تولید سیب زمینی استان به ترتیب فریمان، تربت حیدریه و قوچان هستند.
عدالتیان افزود: در زمان ورود محصول تولیدی استان به بازار شرایط آن موقع بر اساس قانون عرضه و تقاضا و دیگر موارد در تعیین قیمت این محصول تاثیرگذار است.
هم اکنون هر کیلوگرم سیبزمینی در بازار مشهد با قیمتی بیش از ۱۹ هزار تومان هم عرضه می شود.
طرح استمرار یا همان طرح خارج از فصل به دلیل شرایط جغرافیایی مناطق کشور ارائه شده است به این صورت که زمانی که در زمستان، بسیاری از نقاط کشور درگیر بارش برف هستند در نقاطی دیگر شرایط آب و هوایی برای کشت محصولات پر مصرفی همچون سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی مساعد است بنابراین با کشت و عرضه این محصولات پرمصرف برای تعادل در تولید و قیمت و نیز تامین آن تلاش می شود.
بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی زیر کشت محصولات زراعی و باغی قرار دارد.