وزیر بهداشت:
هیچ کمبودی در تامین واکسن، دارو و سرم در موج هفتم بحران کرونا نداریم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در موج هفتم بحران کرونا با مشکل کمبود و نبود هیچ نوع واکسن، دارو و سرم مواجه نخواهیم بود و انواع آنها در کشور موجود است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، دکتر بهرام عیناللهی در بازدید از شرکتهای داروسازی ثامن و سامان داروی
هشتم در مشهد، افزود: بنا بر تجربه در موج ششم تعداد آی. سی. یوهای کودکان کووید به سرعت افزایش یافت.
وی با بیان اینکه نیازی به واردات واکسن کرونا نیست و ۶ واحد تولید واکسنهای ایرانی نورا، فخرا، برکت، رازی، پاستووک و اسپایکوژن، نیازمان را تامین کردهاند، خاطرنشان کرد: برکت به تازگی واکسن مقابله با ویروس اومیکرون را تولید کرده که در مسیر پیشگیری بسیار کارگشا بوده و نمونه آن را در کشور دیگری نداشتیم که شرکتی ویژه یک سویه خاص تولید واکسن داشته باشد.
وزیر بهداشت اضافه کرد: ما هماکنون ۴۰ میلیون واکسن ذخیره داریم و نه تنها هیچ کمبودی در این خصوص نداشتیم، بلکه نیازی هم به واردات نیست؛ ضمن اینکه ۵ میلیون دُز آماده اهدا به دیگر کشورها بوده که یکی از آنها ونزوئلا با ۳۰۰ هزار دُز بوده است.
دکتر عیناللهی افزود: هماکنون ۱۰ درصد بخشهای بستری کووید و ۲۰ درصد ICU مربوط به بیماران کرونا پر شده است و امیدواریم که درصد بالای خالی مان به به همین منوال باقی بماند و شاهد اشغال تختها نباشیم.
دولت از تولیدات داخلی حمایت میکند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه یکی از باکیفیتترین سرمها در داروسازی ثامن تولید میشود، خاطرنشان کرد: این شرکت میتواند بخش عمدهای از نیازهای دارویی کشور را تامین کند و دولت هم از تولیدات داخلی حمایت میکند.
دکتر عیناللهی اضافه کرد: قیمت محصول ایرانی قابل مقایسه با نمونه خارجی آن نیست و اگر بنا بود محصول خارجی تهیه شود، باید چندین برابر نمونه ایرانی آن با توجه به نرخ ارز هزینه میشد.
وی با ذکر اینکه در مواد اولیه به دلیل وابستگی به ارز ترجیحی و اختصاص آن توسط بانک مرکزی با مشکلاتی مواجه بودیم، تاکید کرد:، اما اکنون با ارز نیمایی و حمایت بیمهها اینکار به راحتی انجام میشود و شرکتهای دارویی سود خود را از نرخ دارو میبرند و دیگر نگاهی به نرخ ارز و اختصاص ارز ترجیحی ندارند.
دکتر عیناللهی افزود: با اجرای طرح دارویار و حمایت دولت، صنایع دارویی بیش از پیش شکوفا میشوند و با توجه به تقویتی که در بیمهها ایجاد شده است، هیچگونه افزایش قیمتی برای مردم نداریم؛ ضمن اینکه درصد پوشش بیمهای بیشتر و میزان هزینه پرداختی مردم کمتر شده است و تنها باید تحت پوشش بیمه باشند.
وی یکی از افتخارات کشور را کسب پیشرفتهای زیاد در صنایع دارویی با وجود تحریمهای ظالمانه دانست و با تاکید بر اینکه دانشمندان و متخصصان را باید به سمت خودکفایی ببریم، افزود: هماکنون ۶۵ درصد داروها توسط بخش خصوصی تولید و بخش قابل توجهی از آن هم به خارج از کشور صادر میشود.
رفع خطاهای نسخهخوانی با اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه خطاهای نسخهخوانی با اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیکی دیگر دیده نمیشود، گفت: طرح نسخهنویسی الکترونیک پیشرفت خوبی در کشور داشته و پس از اجرای طرح دارویار در شورای عالی بیمه، مصوب شده که تا ۳ ماه همه مردم به طور رایگان بیمه هستند، امسال ۶ میلیون نفر بیمه شدند و ۱.۵ میلیون بیمه نشده هم ۳ ماه فرصت دارند تا بیمه خود را درست کنند.