پخش زنده
امروز: -
شرکت آب منطقهای تهران اعلام کرد: در مناطقی مانند دشت هومن آبسرد در شهرستان دماوند استان تهران، سالانه شاهد بیش از ۲ متر، کاهش سفرههای آب زیرزمینی هستیم.
مدیر دفتر حفاظت منابع آب این شرکت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: متاسفانه کاهش حجم سفرههای آب زیرزمینی را در مناطق مختلف استان شاهدیم که در دشت ورامین هم این عدد به حدود یک متر در سال رسیده است.
آقای حسن زحمتکش افزود: سالانه شاهد حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب، اضافه برداشت از مخازن آب زیرزمینی استان تهران هستیم که این موضوع، موجب فرونشست زمین به میزان ۱۲ تا ۲۵ سانتیمتر در مناطق مختلف استان از جمله در شهرستانهای شهریار، پیشوا، ورامین و چند مکان در جنوب شهر تهران شده است.
مجری طرح احیا و تعادل بخشی سفرههای آب زیرزمینی استان تهران گفت: حفر کانالهای زیرزمینی، عبور قنوات و لرزهها از عوامل فرونشست زمین است، اما علت اصلی آن، افزایش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی است.
وی افزود: فرونشست زمین، خود را به شکل فروچاله یا بالا آمدن "لوله جدار" نشان میدهد که در دشت شهریار آن را به شکل شکافهای عمیق با طول بیشتر از یک کیلومتر شاهدیم.
مدیر دفتر حفاظت منابع آب شرکت آب منطقهای تهران گفت: فرونشست موجب ترکهای ریز در سازهها میشود و اگر زلزلهای در آن مکان اتفاق بیفتد موجب تخریب زیادی در مقایسه با حالت عادی زلزله خواهد شد و در مناطقی که رودخانه و مسیل داریم وقتی فرونشست اتفاق میافتد شاهد تغییر شیب، و در نتیجه افزایش حرکت و شدت سیل و خطرات ناشی از آن میشویم.
وی افزود: فرونشست همچنین موجب آسیب به زیرساختهایی مانند راه آهن، خطوط انتقال نفت و گاز و اتوبانها میشود که نمونه آن را در ورامین شاهدیم که مسیر راه آهن و همچنین مسیر اتوبان قم -گرمسار را در معرض خطر قرار داده است.
زحمتکش تصریح کرد: فرونشست در خیلی از کشورها روی داده است، اما برخی از آنها توانسته اند با مدیریت مصرف آب از جمله نصب کنتورهای هوشمند آب و برق، سطح برداشت از سفرههای آب زیرزمینی را کم کنند که نتیجه آن کاهش فرونشست زمین را در بر داشته است.