پخش زنده
امروز: -
عمان، همسایه جنوبی کشورمان، به علت موقعیت استراتژیک و ژئوپلتیک خود می تواند دروازه ورود کالاها و خدمات فنی مهندسی کشورمان به بازارهای جهانی باشد.
نایب رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران و عمان در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما درباره اهمیت روابط تجاری با عمان گفت: این کشور به علت ثبات و قرابت فرهنگی، تاریخی و روابط حسنه که با کشورمان دارد، میتواند بازار با ثبات و کم ریسک تری برای سرمایه گذاری و تجارت نسبت به کشورهای دیگر حوزه خلیج فارس باشد.
وی با اشاره به جمعیت حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری و وسعت بیش از ۳۰۰ هزار کیلومتر این کشور گفت: شاید عمان بازار کوچکی برای بازرگانی باشد، ولی به علت وسعت نسبتاً زیاد و عضویت در سازمان تجارت جهانی و همسایگی با کشورهای شرق آفریقا و یمن دروازهی ورود به کشورهای مختلف است.
نایب رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران و عمان گفت: میزان تجارت کالاهای غیر نفتی ایران به عمان در سال ۱۴۰۰ به حدود یک میلیارد و سیصدو سی و پنج میلیون دلار رسید که سهم صادرات از این میزان حدود ۷۱۶ میلیون دلار و سهم واردات حدود ۶۱۹ میلیون دلار بود. براساس برنامه ریزیها و هدف گذاریهایی که در دولت سیزدهم صورت گرفته میزان تجارت کشورمان با عمان به ۴ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به آمار سازمان تجارت جهانی درباره میزان تجارت این کشور با کشورهای مختلف اضافه کرد: چین با ۸/۴۵ درصد بزرگ ترین و مهمترین شریک تجاری عمان است. آمریکا با ۷/۱ درصد و هند با ۶/۷ درصد و ژاپن با ۵/۹ درصد در ردههای بعدی تجارت با عمان قرار دارند؛ بنابراین میزان تجارت ایران با همسایه جنوبی خود بسیار ناچبز است.
نایب رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران و عمان با اشاره به میزان تعرفه تجاری صفر این کشور با برخی از کشورها مانند آمریکا و سنگاپور اظهار داشت: متوسط تعرفه وارداتی برای ورود کالاها به عمان حدود ۵ تا ۵/۵ درصد است و این میزان تعرفه برای ورود محصولات کشاورزی حدود ۴/۷ درصد و برای کالاهای اساسی مثل گندم، گوشت و بعضی از میوه جات صفر است.
مرادی درباره صدور خدمات فنی مهندسی به این کشور گفت: شرکتهای عمان اعتماد زیادی به شرکتهای فنی مهندسی ایران و خدمات پزشکی ایرانی دارند، اما با توجه به تحریمهای این کشورها با مشکل روبرو هستند. یکی از راهکارهای فعالیت این شرکتها، مشارکت و شراکت با شرکتهای عمانی مورد اعتماد است.
وی در ادامه افزود: این کشور به علت اینکه نیمی از جمعیتش مهاجرانی از کشورهای هند، پاکستان و بنگلادش هستند، یک کشور چند ملیتی با بازاری بین المللی است، که اگر تجار و بازرگانان ایرانی با قوانین و مقررات بین المللی این کشور آشنایی داشته باشد می توانند به راحتی در این کشور فعالیت کنند.
نایب رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران و عمان گفت: در راستای حمایت از صادرت کنندگان چند سال قبل توافقنامه بین صندوق ضمانت نامه صادرات ایران و عمان امضا شد. بنابراین توافق صندوق حمایت از تجارت ایران ضمانت نامهها و بیمه نامههایی از طرف شرکتهای ایرانی برای انجام خدمات در کشور عمان می دهد. تعدادی از شرکتها از این فرصت استفاده کرده اند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت مناطق آزاد این کشور گفت: معافیت مالیاتی ۳۰ ساله در این مناطق است که امکان فعالیت را برای سرمایه گذاری در این مناطق فراهم کرده است. سرمایه گذاران کوچک با ارائه خدمات مانند برق کشی ساختمان، کابینت سازی و... می توانند از ظرفیتهای این کشور بهره ببرند. همچنین سرمایه گذاران متوسط و بزرگ اگر بخشی از کالاها و پروژههای خود را در کشور عمان انجام دهند، می تواند کالاهای خود را با نام کالا عمانی به بازارهای جهانی عرصه کنند.
مهمترین اقلام صادراتی ایران به عمان شامل قیر، اوره، محصولات آهنی، میوه و تره بار محصولات ساختمانی، خشکبار مواد غذایی شیرینی و شکلات و لوازم خانگی است.
مهمترین اقلام وارداتی از عمان به کشورمان عبارت اند از ذرت، زغال سنگ، روغنهای خوراکی، گندم و جو، ماشین آلات صنعتی، ماشین آلات راه سازی، لوازم یدکی و تجهیزات پزشکی.