پخش زنده
امروز: -
آثار برگزیده سیزدهمین دوره کتاب سال رضوی در هشت بخش معرفی و از برگزیدگان آن قدردانی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آئین اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره کتاب سال رضوی ظهر امروز چهارشنبه در محل بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار و از افراد برتر قدردانی شد.
هیئت داوران این جشنواره ضمن ابراز امیدواری به اتقان نظم و استحکام مناسب در جشنواره، از ارسال ۴۱۰ اثر به دبیرخانه سیزدهمین دوره این جشنواره خبرداد که از این تعداد ۱۸۰ اثر مربوط به امام رضا (ع)، ۶۰ اثر مربوط به خاندان حضرت و ۷۵ اثر مربوط به مهدویت بودند.
علاوه بر این ۱۲ اثر مربوط به حرم مطهر و اماکن متبرکه، ۲۰ اثر در حوزه زیارت و ۶۳ اثر هم خارج از موضوعات جشنواره بود که این آثار در پنج مرحله بررسی شد؛ در مرحله اول ۱۹۰ اثر انتخاب و در مرحله دوم آثار انتخاب شده به داوران تخصصی سپرده شد و در مرحله چهارم نشست تخصصی هیئت داوران تشکیل و نتایج این نشست به هیئت علمی سپرده و ۳۷ اثر انتخاب شد.
هیئت داوران این جشنواره همچنین با ارائه پیشنهادی مبنی بر تاسیس اتحادیه ناشران رضوی توسط آستان قدس رضوی، تاکید کرد؛ کتابهای دینی مناسب با وضع فعلی جامعه جهانی بسیار اندک است و لازم است که به سیره امامان توجه ویژه و به رفع شبههها پرداخته شود. در زمینه کتابهای دیجیتال و گویا نیز باید تلاشهای بیشتری انجام شود. علاوه براین میزان آثار تولیدی درباره زیارت چشمگیر نیست و باید به آنها توجه شود؛ میزان آثار تولیدی درباره امام رضا (ع) به زبانهای دیگر نیز بسیار کم است و باید تلاش بیشتری در این حوزه انجام شود.
فهرست برگزیدگان بخشهای مختلف سیزدهمین جشنواره بین المللی کتاب سال رضوی به این شرح است:
بخش کتابهای چاپی با محوریت علوم و معارف رضوی:
«مناظرات امام رضا (ع) با علمای یهود» اثر علیرضا ابراهیم، رتبه نخست را به خود اختصاص داد و «جایگاه و نقش تمدنی سادات در خراسان رضوی از قرن چهارم تا پایان قرن نهم هجری» اثر اسماعیل رضایی برجکی حائز رتبه دوم شد.
همچنین در این بخش «آتش آذربایجان قبل از ظهور» اثر حجت الاسلام و المسلمین مصطفی امیری، «خودسازی در محضر عالمیان مهدی موعود (ع)» اثر حجت الاسلام و المسلمین عباس استاد آقایی، «بانوی اندلس» اثرحجت الاسلام و المسلمین سید محمد صادق مصباح موسوی شایسته قدردانی شناخته شدند.
بخش کتابهای چاپی با محوریت تاریخ و سیره رضوی:
اثر آیت الله نجم الدین طبسی (دام ظله) از قم با عنوان «بررسی و نقد روایات یمانی در منابع روایی شیعه و اهل سنت» اول شد و «مهارتهای زندگی در سیره رضوی» اثر شهربانو مردانی از تهران رتبه دوم را به خود اختصاص داد. رتبه سوم در این بخش نیز به کتاب «تحقیق در مورد ابعاد شخصی و شخصیتی امام زمان (عج)» اثر حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی مجتهد سیستانی اختصاص یافت و «تطبیق تاریخی ارشاد شیخ مفید با متون اهل سنت و دوران امام حسن مجتبی (ع) تا امام زمان (عج)» اثر حسن فضل شایسته قدردانی شناخته شد.
بخش کتابهای چاپی با محوریت زیارت:
در این بخش «آسیب شناسی زیارت، با تمرکز بر زیارت رضوی (از گردشکر تا زائر)» اثر حجت الاسلام و المسلمین دکتر محسن محمدی رتبه دوم و «فرصت زیبای زیارت» اثر حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر پورامینی شایسته تجلیل شد.
بخش کتابهای چاپی با محوریت حرم و اماکن متبرکه:
«دایرة المعارف آستان قدس رضوی جلد دوم» اثری از بنیاد پژوهشهای اسلامی رتبه نخست را به خود اختصاص داد و کتاب «مهندسی قرارداد اجاره موقوفات در سنجه اصل رعایت غبطه وقف» اثر محمدجواد فخر، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدحسن وحدتی شبیری و عبدالرضا اصغری به رتبه دوم دست یافت.
در این بخش کتاب «طب سنتی و گیاهان دارویی در اسناد آستان قدس از دوره صفویه تا پایان قاجار» و «گنجینه مهر رضوی: بررسی مُهرهای موجود در اسناد آستان قدس رضوی» اثر آمنه موسوی نیز رتبه سوم مشترک را کسب کردند و اثر «خادم تراز؛ چهل شایستگی خادم امام رضا علیه السلام» اثر حجت الاسلام و المسلمین علی پایاب شایسته قدردانی شد.
بخش کتابهای چاپی با محور شعر:
در بخش گردآوری، «آه و آهن: گزیده اشعار رضوی» به کوشش رضا رحیمی عنبران رتبه دوم را به خود اختصاص داد و در بخش سرایش، «چشمه گوهر: چهل حدیث منظوم رضوی و چهل رباعی» سروده محمدجواد غفورزاده رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
بخش کتابهای چاپی با محور ادبیّات داستانی و نمایشی:
زندهیاد استاد سعید تشکری با اثر «دو رگه» و مجید پورولی کلشتری با اثر «جاده بهشت» رتبه دوم را کسب کردند و سعید محمدی با اثر «مرثیه ابوعتا» و محمد رضا هوری با اثر «هادی» از ایلام مشترکا سوم شدند و مصطفی خدامی با اثر «واگن مخصوص» شایسته تجلیل شناخته شد.
بخش کتابهای چاپی با محور کودک و نوجوان:
«ده قصه از امام زمان (عج) برای بچه ها» اثر فریبا کلهر و «چهل حدیث چهل تصویر» اثر مهدوی حجت الاسلام و المسلمین علیرضا افشاری مقدم رتبه دوم، «مسافران شب برفی» کِلرژوبرت رتبه سوم و «۸ قصه از امام جواد (ع)» به روایت حسین فتاحی شایسته قدردانی شدند.
بخش کتابهای دیجیتال و گویا:
رتبه نخست تجلیل از انتشارات به نشر، به دلیل تولید ۱۱ کتاب صوتی با انتخاب کتابهای موقف، اعترافات غلامان، راز آن بوی شگفت، صبح روز عید و ماه غریب و رتبه سوم تجلیل از انتشارات صاد، برای تولید کتاب صوتی چهل ویکم صورت گرفت.
بخش پایان نامه:
«تحلیل دلالی روایات تفسیری امام هادی (ع) و مؤیّدات قرآنی و روایی آن» اثر حجت الاسلام و المسلمین روح الله پورعابدین رتبه دوم را به خود اختصاص داد و اثر «مضمون شناسی احادیث امام رضا (ع)» در باب امامت از فاطمه سادات هاشمی شایسته قدردانی شد.
بخش آثار چاپ نشده:
«دلم جزو امانات حرم شد» اثر علی گردویی، «دسته کلیدت را به ماه بیاویز حشمت بیگم» سیدموسوی مشهد و «گوشهای از قلب من» اثر تینا ماری هاسکی تجلیل شدند.
بخش ناشران فعّال:
ناشر «بوستان کتاب» و ناشر «دانشگاه علوم اسلامی رضوی» تجلیل شدند.
بخش بینالملل آثار نگارش یافته به زبانهای زنده و پر مخاطب جهان (غیرفارسی):
از معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی برای چاپ کتابهای «نشانی بهشت» و «عطر خوش هدایت» به زبان انگلیسی، «نسیم با طراوت از سیره رضوی» به زبان ترکی استانبولی و «عطر خوش هدایت» به زبان آذری تجلیل شد.
همچنین از دانشگاه علوم اسلامی رضوی به دلیل چاپ کتاب «اعتقاد ما» به زبان فرانسوی تجلیل به عمل آمد و دو اثر «رضائی آل محمد (ص)» به زبان اردو و «ارشاد العصر جعفری» از پاکستان شایسته تجلیل شناخته شد.
تجلیل ویژه از زندهیاد سعید تشکری
در اختتامیه این دوره از جشنواره، همچنین به طور ویژه از زندهیاد سعید تشکری به پاس سالها تلاش در عرصه فرهنگ رضوی قدردانی شد و خانواده او مورد تجلیل قرار گرفتند.