پخش زنده
امروز: -
متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره خوردن تصادفی مگسهای ریز اطراف میوه، مورچههای داخل ظرف عسل و ارتباط باقالا با ابتلاء و یا درمان کم خونی، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، گلبن سهراب، با اشاره به اینکه ممکن است در فصل تابستان و به دلیل قرار گرفتن میوهها در معرض هوای آزاد و یا در اطراف سطل زباله، پشههایی ریزی مشاهده شود، گفت : اندازه این پشهها دو تا سه میلی متر است و از مگسهای خانگی نیز کوچکتر هستند، به این مگسها اصطلاحاً مگسهای میوه گفته میشود.
وی افزود: منبع اصلی این مگسها غالباً تخمهای مگس میوه هستند که در میوه فروشیها توسط مگس میوه بالغ روی میوههای کاملاً رسیده گذاشته میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تا زمانیکه میوه از یخچال خارج نشده یا بوی تخمیر و ترشیدگی از آن استشمام نشود این مگسها از تخم خارج نمیشوند، گفت: به ندرت پیش میآید که مگس میوه بالغ از طریق شکاف پنجره و یا فاضلاب جذب بوی میوههای در حال فساد شود که با رعایت بهداشت هرگز شاهد این موضوع نخواهیم بود.
گلبن سهراب با تاکید بر اینکه خوردن تصادفی تخم مگسها از طریق میوهها مشکلی برای سلامت به وجود نمیآورد، توصیه کرد: این میوهها حتی اگر یکبار شسته شده باشند، بعد از مشاهده این مگسهای ریز، میوه را قبل از مصرف دوباره بشویید.
وی درخصوص نگهداری آبغوره در بطریهای پلاستیکی افزود : آبغوره بیشتر به عنوان چاشنی سالاد استفاده میشود و به دلیل اینکه حاوی اسیدهایی مثل تارتاریک، مالیک، فرمیک، سوکسینیک و اگزالیک است خاصیت اسیدی دارد بنابراین این مواد میتواند باعث آزاد شدن مواد مضر از ظرف پلاستیکی به داخل آن شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت : در بین انواع ظروف پلاستیکی فقط پلاستیکهای polypropylene یا pp با مواد اسیدی وارد واکنش نمیشوند، ولی سایر پلاستیکها مثل بطری آب و نوشابه برای نگهداری آب لیموو و آبغوره مناسب نیستند.
گلبن سهراب توصیه کرد: بهترین ظروف برای نگهداری آبغوره، ظرفهای شیشهای هستند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی هشدار داد: چنانچه آبغوره کپک زد حتماً آن را دور بریزید چرا که کپکهای مضر با جوشاندن، صاف کردن و یا اضافه کردن نمک از بین نمیرود.
وی درخصوص خطرناک بودن مورچههای اطراف و یا داخل ظرف عسل نیز گفت : به این مورچهها اصطلاحاً مورچههای شکر گفته میشود و تا به امروز هیچ گزارشی مبنی بر اینکه فردی با این مورچهها بیمار شده ، ارائه نشده است.
سهراب با بیان اینکه احتمال اینکه درصد کمی از مورچههای شکر ممکن است حامل باکتری یا قارچ باشند افزود : کمتر از یک درصد مردم دنیا نسبت به مورچههای شکر آلرژی دارند بنابراین با این حال که خوردن تصادفی این مورچهها مشکلی برای سلامت ایجاد نمیکند، ولی بهتر است بخش عسلی که مورچه را داخل آن مشاهده کرده اید دور بریزید و باقی را با خیال آسوده مصرف کنید.
وی درباره این موضوع که آیا استفاده از باقالا میتواند فرد را به کم خونی مبتلا کند نیز گفت : باقالا یکی از انواع حبوبات مفید و حاوی ریزمغذیهای مفید و خونساز است.
گلبن سهراب با تاکید بر اینکه مصرف باقالا در افراد سالم در پیشگیری و درمان کم خونی بسیار مؤثر است، گفت: مصرف باقالا برای افرادی که به طور ژنتیکی دچار نقص آنزیم گلوکز شش فسفات روژناز یا به عبارت دیگر مبتلا به فاویسم هستند میتواند خطرناک باشد و حتی منجر به شوک شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود : استفاده از باقالا برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمیکند و برای پیشگیری و درمان کم خونی مؤثر است.