کم توجهی به مقوله اشتغال باتوجه به شعار امسال
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران درباره بحث اشتغالزایی که در شعار امسال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» گنجانده شده گفت: شعار امسال متشکل از سه بخش است که متاسفانه به مقوله «اشتغال» کمتر توجه شده است.
آقای مهراد عباد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: در بحث دانش بنیان ها، سمینارهای مختلفی برگزار و مباحث زیادی شده، اما در بحث اشتغالزایی که ثمره آن تولید و دانش بنیان هاست و میتواند زمینه ساز توسعه کشور شود، توانمندیها در این حوزه بیان نشده است.
وی گفت: در حوزه اشتغالزایی آمارهایی اعلام میشود که تنها ۲۰ درصد اشتغال کشور در اختیار دولت است که نشاندهنده این است که ما نباید از دولت انتظار ایجاد شغل جدید داشته باشیم ضمن اینکه دولت در راستای چابک سازی و استخدام بیش از ظرفیت، به فکر تعدیل نیرو است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران افزود: طبق آمار اعلامی، بخش خصوصی ۸۰ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده و ظاهراً اشتغالزایی اساسی را انجام میدهد البته در بخش خصوصی، شرکتهای بزرگ هم نمیتوانند استخدام داشته باشند و با توجه به افزایش حقوق ها، شاهد تعدیل نیرو در این شرکتها هستیم.
عباد اضافه کرد: بنابراین شرکتهای کوچک و متوسط که در شرف بهره برداری هستند مکان مناسبی برای اشتغال زایی است و این شرکتها در یکی دو سال نخست فعالیت، باید اشتغالزایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه در حوزه اشتغالزایی حمایت کمتری شده است، گفت: شاید به ظاهر در حوزه دانش بنیانها و تولید حمایتهایی شده، اما باید در عمل از جوانان کارآفرین حمایت کنیم، زیرا اگر از این جوانان نخبه حمایت شود میتوانند ایجاد شغل و از مهاجرت و فرار مغزها جلوگیری کنند، ضمن اینکه حمایت از این جوانان کارآفرین، بحث پیچیدهای نیست و هزینه زیادی ندارد.
عباد در خصوص مجوزها نیز افزود: در ابتدا باید به کارآفرین مجوز کسب و کار تولیدی یا بازرگانی دهیم و مجوزها را از مجوز پیشین به مجوز پسین تعریف کنیم کاری که خیلی از کشورهای توسعه یافته انجام میدهند، کار آفرین کسب و کار خود را شروع و بعد اعلام میکند که چنین کاری را انجام میدهد.
وی درباره تسهیلات مورد نیاز کارآفرینان نیز گفت: کارآفرین برای اینکه بتوانند کسب و کاری راه اندازی کند نیاز به تسهیلات دارد ما نباید از آنها توقع داشته باشیم برای راه اندازی کسب و کار هم ایده داشته باشد، هم سرمایه.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه یکی از شرایط پرداخت تسهیلات بانکی به کارآفرین، داشتن ضمانتنامه ملکی است، افزود: به نظر، داشتن ضمانتامه ملکی از یک جوان کارآفرین غیر معقول است ضمن اینکه ملاک بانک برای پرداخت تسهیلات، باید عملکرد و تعداد شغلی که کارآفرین میتواند ایجاد کند، باشد.
عباد در خصوص دو مقوله مالیات و بیمه که دو موانع بزرگ برای جوان کارآفرین است، گفت: با توجه به اینکه در سالهای نخست راه اندازی کسب و کار، کارآفرین درآمد چندانی ندارد بانک میتواند با نگرفتن مالیات تا زمانیکه درآمدزایی داشته باشد از این قشر حمایت کند که این کار موجب ثبت شرکتها و شروع به کار آنها میشود.
وی اضافه کرد: سازمان تأمین اجتماعی هم با اعمال تخفیف در پرداخت حق بیمه، میتواند انگیزه جوانان کارآفرین را برای ماندن و راه اندازی کسب و کار بیشتر کند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: امارات سال گذشته برای اینکه کارآفرین را در رتبه بالا نگه دارد مراحل ثبت شرکت را خیلی آسان در نظر گرفت که همین کار باعث شد هزاران شرکت در مدت کمتر از یک سال، در این کشور سرمایه گذاری کند.
عباد افزود: در گام نخست باید بسترهای سرمایه گذاری را در کشور مهیا کنیم تا جوانانمان بجای مهاجرت، به فکر توسعه کشور باشند.