پخش زنده
امروز: -
پوستر و سایت همایش ملی مرجعیت قرآن، امروز ۲۸ تیر با حضور مسئولان این همایش در قم رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیر علمی نخستین همایش ملی مرجعیت قرآن کریم، امروز (۲۸ تیر) در مراسم رونمایی از پوستر و سایت این همایش گفت: همایش ملی مرجعیت علمی قرآن در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و با اجرای پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در حال شکلگیری است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم افزود: در گذشته نیز این مجموعه همایش قرآن و مسائل جامعه معاصر را برگزار کرده است، امروز هم درصدد پرداختن به مسائل جامعه معاصر هستیم با این تفاوت که بحث مرجعیت علمی قرآن به صورت خاص پیگیری میشود و امیدوارم نتایج خوبی از آن به دست آوریم.
وی با بیان اینکه برگزاری همایش مرجعیت علمی قرآن در آبان ۱۴۰۰ مصوب شد، اضافه کرد: این همایش در کارگروه مرجعیت علمی قرآن به تصویب رسید و در دی ۱۴۰۰، در isc ثبت و مجوز آن گرفته شد و در بهمن ۱۴۰۰، شورای سیاستگذاری کنگره تشکیل شد و در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ در پی تعیین محورهای همایش بر آمدیم و شرایط مراکز همکار هم تدوین شد.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن اظهار کرد: مراکز همکار در سه سطح تعیین شدند، اول کسانی که در برگزاری همایش همکاری مستقیم دارند، دوم مراکزی که مشارکتکننده هستند و سوم آنهایی که حامی هستند.
حجتالاسلام والمسلمین یوسفی مقدم گفت: در خرداد ۱۴۰۱ نخستین نشست کمیته علمی همایش برگزار شد و در این نشست، محورهای همایش مورد بحث قرار گرفت و در تیر ۱۴۰۱ دومین نشست کمیته علمی برگزار و محورهای همایش نهایی شد. پوستر و سایت همایش هم در این نشست مورد بحث قرار گرفت و نتیجه آن رونمایی از پوستر و سایت در برنامه امروز است.
وی با اشاره به اینکه نخستین محور، مبانی مرجعیت علمی قرآن کریم است، تصریح کرد: نخستین همایش ملی مرجعیت قرآن به مباحث علمی درون دانشها نمیپردازد و به عبارت دیگر در این همایش به مطالعات درجه دو خواهیم پرداخت، بنابراین این محورها زیرساخت کاملی برای ورود به دانشها برای ما فراهم خواهد کرد و با این زیرساخت میتوانیم همایشهایی برگزار کنیم که مطالعات درجه یک باشند.
دبیر علمی نخستین همایش ملی مرجعیت قرآن کریم اضافه کرد: دومین محور دلایل و شواهد مرجعیت علمی قرآن شامل دلایل برون و درون قرآنی است و محور سوم عرصههای مرجعیت علمی قرآن کریم در علوم اسلامی، انسانی و علوم طبیعی است، همچنین محور دیگر درباره قلمرو مرجعیت علمی قرآن است.
حجتالاسلام والمسلمین یوسفی مقدم با بیان اینکه محور دیگر گونههای مرجعیت علمی، قرآن است، گفت: اثرگذاری استنباطی یکی از این گونههاست، اثرگذاری استلهامی و استکمالی، حکمیتی، نگرشی و بینشی قرآن کریم هم از دیگر گونهها محسوب میشوند.
وی با اشاره به تحقق مرجعیت علمی قرآن کریم افزود: نگاه به پیشینه مرجعیت علمی قرآن، وضعیتشناسی مرجعیت علمی قرآن و اینکه الان ما در چه شرایطی هستیم، آسیبشناسی در مرجعیت علمی، راهبردها و راهکارهای تحقق مرجعیت علمی قرآن و آیندهپژوهی مرجعیت علمی قرآن هم از محورهای همایش در بخش تحقق مرجعیت علمی قرآن است.
حجتالاسلام والمسلمین یوسفی مقدم تاکید کرد: علاقهمندان به حضور در همایش میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر، به سایت و پوستر همایش مرجعیت علمی قرآن کریم مراجعه و در نوبتهای مقرر چکیده و اصل مقالات را ارسال کنند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تصریح کرد: مرجعیت علمی قرآن، میان رشتهای است و پیوند میان علوم را مورد بحث قرار میدهد، استادان متخصص چهار دانش یعنی علوم سیاسی، اخلاق، فقه و کلام دعوت شده و هم اندیشیهای مربوطه شکل گرفته است، همچنین تمامی طرحهای پژوهشی در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن هم با محوریت مرجعیت علمی در حال انجام است.
وی افزود: در بعد آموزش با مؤسسه آموزشی معصومیه تفاهمنامهای منعقد کردهایم و مقرر شده تا ۴ واحد به دروس دانشپژوهان این مؤسسه با عنوان مرجعیت علمی قرآن افزوده شود، همچنین پایاننامههای دانشجویان ورودی سال ۹۹ به بعد بر این مسئله متمرکز شده است.
حجتالاسلام والمسلمین یوسفی مقدم اظهار کرد: بنا داریم تا چنین واحدها یا دورههای کوتاه مدت برای دانشجویان دیگر دانشگاهها هم طراحی شود و این دروس را بگذرانند.
دبیر علمی همایش مرجعیت علمی قرآن کریم، اضافه کرد: مجموعه مقالات مرجعیت علمی قرآن در انتظار چاپ است، همچنین مجموعه مصاحبههایی با استادان قرآنی انجام و شرح سند مرجعیت علمی قرآن هم در قالب کتابی در بیش از صد صفحه چاپ شده است.
گفتنی است: علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم، به نشانی اینترنتی qsaconf.isca.ac.ir مراجعه کنند.