پخش زنده
امروز: -
ذرت علوفهای یا علوفه سبز یکی از بهترین نباتات برای تغذیه دام محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ذرت به علت داشتن مواد قندی و نشاسته زیاد و عملکرد محصول علوفهای بیش از 55 تا 70 تن در هکتار یکی از بهترین نباتات جهت تولید علوفه سبز، سیلو و دانه محسوب میشود.
عمدهترین موارد مصرف ذرت عبارتند از غذای اصلی انسان، علوفه جهت تغذیه دام و مصارف صنعتی میباشد. ذرت علاوه بر اینکه برای دام ، علوفهای مرغوب محسوب میگردد از لحاظ تأمین انرژی به منظور تغذیه طیور و تولید تخم مرغ مهمترین اثر را دارد. ذرت فوق العاده سهو الهضم بوده و سیلوی آن برای دامهای پرواری عالیترین غذا است و مدت ماندگاری بیشتری از نظر مواد تغذیه ای نسبت به علوفه هایی چون کاه و یونجه دارد .
همچنین مصارف مختلف ذرت به طور کلی عبارتند از: گلوتن خوراکی، گلوتن خشک، کنجاله، جوانه ذرت، الکلگیری، نشاسته، خوراک دام، شربت قند، روغن، دکسترین، آرد، بلغور، الکل بوتیلیک، آستن، کاغذ سازی، مقوا سازی، عایق سازی و غیره
بخش قلع نو در اطراف پایتخت و در جنوب تهران ، یکی از مراکز تولید این محصول است که سالانه 500 هزار تن انواع ذرت علوفه ای برای تامین خوراک مراکز دامداری در آن کشت می شود.
کریمی کارشناس کشاورزی و رئیس مرکز خدمات کشاورزی در این باره گفت : ذرت علوفه ای گیاهی گرما دوست است و نیاز به گرما و حرارت زیاد نور خورشید و از طرفی آب بر آن ، موجب شده تا دوره رشد در حدود 3 تا 1 ماه داشته باشد و همین قابلیت باعث شده تا این گیاه دو تا سه بار در سال قابل کشت باشد .
ذرت علوفه ای بعد از گندم و برنج مقام سوم کشت را در دنیا دار است ، در ایران نیز ، توسعه صنعت دامپروری سبک و سنگین ؛ نیاز به تولید این علوفه، را دو چندان کرده است.
حسین تاجیک رستمی کشاورزی قلعه سر درباره کاشت ذرت علوفه ای گفت : در سال، بعد از برداشت گندم و یا جو از مزرعه ، اقدام به گشت ذرت علوفه ای می کنیم و با توجه به مدت زمان سریع رشد بذرهای هیبریدی ذرت می توان انتظار دو بار برداشت ذرت را داشت.
وی افزود : با توجه به آبیاری و شرایط آب و هوایی مناسب، میانگین برداشت ذرت علوفه ای در هکتار تا 70 تن هم قابل برداشت است و این امر موجب شده تا ذرت علوفه ای به عنوان خوراک دام، هرکیلو 1600 تا 2000 تومان به مراکز دامپروری فروخته شود.
هم اکنون تولید ذرت در کشور و در سطح 400 هزار هکتار از اراضی کشور صورت می گیرد که از این مقدار 300هزار هکتار مربوط به کشت ذرت علوفه ای و 100 هزار هکتار برای کشت ذرت دانه ای در نظر گرفته شود.
مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت : از 400 هزار هکتار زیر کشت ذرت در کشور به ترتیب بیش از 15 میلیون تن ذرت علوفه ای و یک میلیون تن ذرت دانه برداشت می شود .
رامک عزیزکریمی افزود: اولویت کشت ذرت در کشوربرای کشت ذرت علوفه ای است، چرا که امکان واردات آن به هیچ وجه، وجود ندارد، اما می توان ذرت دانه ای را وارد کرد .
در قانون برنامه ششم توسعه کشور، تحقق خودکفایی در ذرت دانه ای ۳.۳ میلیون تن و در ذرت علوفه ای ۱۲ میلیون تن پیش بینی شده است، که در ذرت علوفه ای با تولید بیش از 15 میلیون تن از این محصول ، کشور به خودکفایی رسید است، اما در ذرت دانه ای همچنان نیازمند واردات این محصول هستیم .