پخش زنده
امروز: -
تب مالت یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام بوده که شایعترین راه انتقال آن، مصرف لبنیات غیر بهداشتی و خام مانند شیر نجوشیده و پنیر تازه محلی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی، با بیان اینکه این بیماری از طریق گوشت، تماس و تنفس نیز میتواند منتقل شود، گفت: آموزش دامداران میتواند تأثیر بسزایی در کنترل و پیشگیری از بیماری تب مالت ایفا نماید.
هادی زارع افزود: کارشناسان دامپزشکی استان ضمن مراجعه به دامداریهای استان و انجام خونگیری و تست کنترل بیماری، آموزشهای لازم در راستای پیشگیری از بیماری را به دامداران ارائه میکنند. آموزش در کنار انجام واکسیناسیون و خونگیری از دام و تست بیماری نقش مهم در پیشگیری از شیوع بیماری تب مالت به ویژه در مناطق روستایی ایفا میکند.
وی مصرف لبنیات غیر بهداشتی و خام مانند شیر نجوشیده و پنیر تازه محلی را شایع ترین راه انتقال این بیماری دانست و تصریح کرد: تزریق واکسن بروسلوز برای جلوگیری از گسترش این بیماری در دامهای نابالغ و کشتار دامهایی که تست بروسلوز آنها مثبت شده است جزو برنامههای دامپزشکی استان به شمار میآید.
زارع ادامه داد: دامداران به منظور کنترل بیماری در گله خود ضمن خودداری از خرید دامهایی که پیشینه بهداشت ندارند، نسبت به انجام واکسیناسیون در دامهای واجد شرایط اقدام کنند.
وی اظهار داشت: همچنین ضمن رعایت پوشش بهداشتی زمان حضور در محل دامداری و شیر دوشی، از خوردن شیر خام قبل از جوشاندن خودداری کرده و جنین سقط شده را با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی در محل مناسبی دفن بهداشتی کنند.