پخش زنده
امروز: -
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: هم اکنون ۴۹ درصد مخازن سدها پر است که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۴ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما آقای فیروز قاسم زاده در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه سالهای ۹۷ تا ۹۹ سالهای پرآب بودند، اما دو سال اخیر، سالهای خشکی را داشتم به طوری که پارسال خشکسالی بیسابقهای را تجربه کردیم و بارشها ۳۸ درصد و امسال هم حدود ۲۷ درصد کاهش پیدا کرد، افزود: در تابستان بارش چندانی نداریم و پیش بینی نشان میدهد، بارشهای پاییزه با تاخیر آغاز شود که باید با مدیریت مصرف، کشور را از تنش آبی خارج کنیم.
وی با بیان این که در بخش آب شرب، فرهنگ سازی صورت گرفته و بخش عمده مشترکان، خوش مصرف هستند، ادامه داد: باید در بخش کشاورزی نیز فرهنگ سازی لازم صورت گیرد. در صنعت هم که جامعه آماری کمتری دارد و قابل مدیریتتر است، مذاکرات وزارت نیرو شروع شده تا با بازگردانی آب، آبهای شیرین را در اختیار بخشهای دیگر قرار دهند.
آقای قاسم زاده طرح تعادل بخشی آب را یک طرح مناسب برای مدیریت منابع آب زیر زمینی معرفی کرد و گفت:، چون این طرح پیشرفت زیادی نداشته، تا سال ۱۴۰۴ تمدید شده و پروژههای مرتبط با آن در حال اجراست. ۹۲ هزار چاه غیرمجاز در طول این برنامه مسدود شده است.
سخنگوی صنعت نفت درباره وضعیت تبخیر آب سدها گفت: بیلان مصارف و منابع سدها مشخص و در سدهای کشور علی رغم خشکسالی امسال، حدود ۲۱ درصد خروجیها از نظر سرریز و نشت و ... کنترل شده است.
آقای قاسم زاده درباره وضعیت منابع آبی کشور نیز تصریح کرد: بررسی دوره ۵۸ ساله نشان میدهد که این سالها، یک سوم عادی، یک سومتر و یک سوم خشک بودهاند، اما در ۱۵ سال اخیر، سهم سالهای خشک به ۴۷ درصد رسیده است.
وضعیت آبی دریاچه ارومیه
سخنگوی صنعت آب درباره وضعیت دریاچه ارومیه نیز گفت: امسال یک میلیارد و ۵۰ میلیون مترمکعب آب از سدها و جریانات طبیعی وارد دریاچه شده و به زودی یک رهاسازی مجدد در این حوزه صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه متولی حوزه دریاچه ارومیه، وزارت نیرو به تنهایی نیست و ستاد احیای این دریاچه تصمیم گیری میکند که وزارت نیرو به همه دستورات این ستاد عمل کرده است افزود: وزارت نیرو تاکنون به تکالیف خود به عنوان یکی از دستگاههای متولی امر در بخش احیای دریاچه ارومیه عمل کرده است و در این راستا از سالهای ۹۳ و ۹۴، ۱۸ میلیارد مترمکعب رهاسازی از سوی وزارت نیرو در این حوزه صورت گرفته و ۱۲ هزار چاه غیرمجاز را مسدود کرده است که در پی آن، مصرف در بخش کشاورزی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد. لایروبیها هم انجام شده که بخش کمی از آن باقی مانده است.
آقای فیروز قاسم زاده با بیان این که خشکسالی تمام دنیا را درگیر کرده که بخشی از آن روی ایران تأثیر گذاشته است، گفت: بیشترین افزایش دما در شمال غرب کشور صورت گرفته است. سال گذشته و امسال، ۱۵ درصد نسبت به حالت عادی کاهش بارش در حوزه دریاچه ارومیه داشتیم.
تکذیب شایعه انتقال آب ایران به عراق
سخنگوی صنعت آب در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص شایعه انتقال آب با تانکر از ایران به بصره عراق که در فضای مجازی مطرح شده است، گفت: فکر نمیکنم صحت داشته باشد؛ زیرا مجوز انتقال تانکر برای شرایط خاص مثل شهرداریها جهت آبیاری فضای سبز وجود دارد و چنین چیزی در کشور برای اشخاص مجاز نیست. ضمن این که عراق، امسال منابع آبی کافی را در دسترس دارد.
آقای قاسم زاده همچنین درباره علت افزایش تعرفه آب اقامتگاههای موقت مانند خانههای مسافرپذیر مشهد، توضیح داد: ۵۴ درصد مشترکان خوش مصرف هستند که تعرفه آنها را افزایش نداده ایم. خانههای مسافری نیز مشمول تعرفه مراکز خدماتی هستند که قیمت پایه آن با آب شرب متفاوت است و هزینه بالاتری دارد.
اب کشور چه ربطی به وزارت صمت دارد
بهتر است این وزارتخانه به امورات خود بپردازد وسایر امورات را به متولیان مربوط واگذار کند
این همه کار در وزارت صنعت انوقت برای وزارت نیرو نسخه میپیچند
کار کرد وزارت نیرو از اب خوردن مردم که عموما فاضلاب است مسخص است مخصوصا در تهران